Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Οι μετοχές της Aspen Pharmacare Holdings Ltd. υποχώρησαν περισσότερο από κάθε άλλη φορά, καθώς η ήδη παρατεταμένη διαπραγμάτευση του τμήματος βρεφικών της, επεκτείνεται ακόμα περισσότερο, πνιγώντας τις ταμειακές ροές της και επιβαρύνοντας το κόστος χρηματοδότησης.

Η μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία της Αφρικής ανακοίνωσε τη συμφωνία 740 εκατομμυρίων ευρώ (829 εκατομμύρια δολάρια) με τη γαλλική τυροκομική εταιρία Lactalis International το Σεπτέμβριο, αλλά η ολοκλήρωση της πώλησης έχει εμπλακεί στον έλεγχο των ρυθμιστικών Αρχών. Η εταιρεία με έδρα τη Ντέρμπαν της Νοτίου Αφρικής, βλέπει τη συμφωνία να κλείνει μέχρι τα τέλη Μαΐου, καθώς αναμένει την έγκρισή της από το γραφείο υπερπόντιων επενδύσεων της Νέας Ζηλανδίας, όπως ανακοίνωσε με δελτίο τύπου, αργά την Πέμπτη.

Εν τω μεταξύ, το καθαρό χρέος της αυξήθηκε στα 53,5 δισεκατομμύρια ραντ (3,7 δισεκατομμύρια δολάρια) στο τέλος Δεκεμβρίου. Η άμεση προτεραιότητα είναι να μειωθεί αυτό το ποσό, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Stephen Saad σε συνέντευξή του.

“Είχαμε πάρα πολύ μεγάλες καταβολές γύρω από τα αναισθητικά και έχουμε πληρώσει τις περισσότερες από αυτές, γι ‘αυτό θα αναδιαρθρώσουμε τα χρέη μας το συντομότερο, αλλά θα θέλαμε να το κάνουμε όσο γρηγορότερα γίνεται”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος τηλεφωνικά. Η εταιρεία θα εξετάσει άλλες πωλήσεις, προκειμένου να μειώσει το χρέος με ταχύτερο ρυθμό, πρόσθεσε.

Οι επενδυτές είχαν ήδη απογοητευτεί από την τιμή που συμφωνήθηκε για τις διατροφικές δράσεις του βρεφικού τμήματος, με αποτέλεσμα οι μετοχές της Aspen να έχουν βυθιστεί περισσότερο από 70% από τότε που έγινε γνωστή η πώληση. Οι μετοχές διαπραγματεύθηκαν κατά 49% χαμηλότερα στα 71.44 σεντ σήμερα στις 11:23 π.μ. στο Γιοχάνεσμπουργκ, επίπεδο που είναι το χαμηλότερο από τον Δεκέμβριο του 2011.

aspen_sinks.png