Η BP προχωρά σε τελική επενδυτική απόφαση για το έργο Tiber-Guadalupe αξίας 5 δισ. δολαρίων, ενισχύοντας την παρουσία της στον Κόλπο του Μεξικού με στόχο την αύξηση παραγωγικής ικανότητας έως το 2030.
Η νέα υπεράκτια πλατφόρμα αποτελεί κεντρικό κομμάτι του σχεδίου της BP να ξεπεράσει τα 400.000 βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου την ημέρα στην περιοχή έως το τέλος της δεκαετίας. Σύμφωνα με την εταιρεία, το Tiber-Guadalupe θα περιλαμβάνει έξι γεωτρήσεις στο κοίτασμα Tiber και δύο γεωτρήσεις-συνδέσεις από το κοίτασμα Guadalupe. Η παραγωγική δυναμικότητα της πλατφόρμας εκτιμάται στα 80.000 βαρέλια ημερησίως.
Πίεση από επενδυτές και αναδιάρθρωση χαρτοφυλακίου
Ο διευθύνων σύμβουλος Μάρεϊ Ότσινκλος έχει δεσμευτεί να αντιστρέψει την υποτονική πορεία της BP, η οποία έχει προκαλέσει αντιδράσεις από τον ακτιβιστή επενδυτή Elliott Investment Management. Στρατηγική του είναι η πώληση μη βασικών περιουσιακών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων πράσινων έργων ύψους 20 δισ. δολαρίων, ώστε να χρηματοδοτήσει την παγκόσμια επέκταση στην παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Η απόφαση για το Tiber-Guadalupe έρχεται καθώς ο Άλμπερτ Μάνιφολντ αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου, διαδεχόμενος τον Χέλγκε Λουντ που αποχωρεί από το διοικητικό συμβούλιο.
Το Tiber-Guadalupe είναι ένα από τα 8 έως 10 μεγαλύτερα έργα παγκοσμίως που αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία από την BP έως το τέλος της δεκαετίας, σηματοδοτώντας την επιθετική στρατηγική της εταιρείας στον ενεργειακό τομέα.
Διαβάστε ακόμη
5 ξενοδοχεία-καταφύγια για την απόλυτη εμπειρία του δάσους – Το ένα είναι στην Ελλάδα
Πού και πώς θα γίνουν data centers στην Ελλάδα – Ο ενεργειακός χάρτης που ανοίγει τον δρόμο
Αναβολή στην αναβολή για το ΚΕΦΟΔΕ Θεσσαλονίκης
Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.