Τουλάχιστον 2,2 εκατ. δολάρια χρειάζονται οι πολίτες των ΗΠΑ για να αισθάνονται πλούσιοι, σύμφωνα με την Έρευνα Πλούτου 2023 της Charles Schwab.

Για την έρευνα, η εταιρεία ζήτησε από ένα εθνικά αντιπροσωπευτικό δείγμα Αμερικανών πολιτών να υπολογίσει τη μέση καθαρή αξία που απαιτείται για να φτάσει στις τάξεις που ανήκουν οι πλούσιοι.

Όπως προέκυψε, σχεδόν οι μισοί ερωτηθέντες (48%) δήλωσαν ότι αισθάνονται ήδη πλούσιοι, με μέση καθαρή αξία μόλις 560.000 δολάρια. Μάλιστα, το αίσθημα πλούτου ήταν πιο συνηθισμένο ανάμεσα στους millennials και την Gen Z, με 57% και 46% αντίστοιχα να αναφέρουν ότι αισθάνονται πλούσιοι, έναντι 41% της Gen X και 40% των baby boomers.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα συμπεράσματα που προέκυψαν από την έρευνα καταδεικνύουν τις δυσκολίες σε ό,τι αφορά τον προσδιορισμό του τι σημαίνει να είναι κανείς πλούσιος στην Αμερική.

Με τις τιμές των κατοικιών να εκτοξεύονται και τον πληθωρισμό να ανεβάζει συνεχώς τις τιμές των καθημερινών αγαθών, τα χρήματα απαιτούνται για να νιώθει κανείς οικονομικά ασφαλής, και κυρίως σε πόλεις με υψηλό κόστος διαβίωσης, είναι περισσότερα από ποτέ.

Πιο συγκεκριμένα, η αγοραστική δύναμη που υπάρχει σε έναν εξαψήφιο μισθό είναι πολύ μεγαλύτερη σε κάποιες περιοχές των ΗΠΑ, ενώ κάποια επιμέρους στοιχεία, όπως το μέγεθος του νοικοκυριού, η ιδιοκτησία και το χρέος, ενδέχεται να επηρεάσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό το επίπεδο της οικονομικής υγείας.

Επίσης, συχνά οι πολίτες στις ΗΠΑ κάνουν συγκρίσεις με τους φίλους και το περιβάλλον τους γενικότερα. «Υπάρχει αυτό το παράδοξο στους ανθρώπους, που ορίζουν τον πλούτο διαφορετικά για τον εαυτό τους», δήλωσε ο Rob Williams, διευθύνων σύμβουλος οικονομικού σχεδιασμού και διαχείρισης πλούτου στη Charles Schwab.

Ακόμη, το πώς νιώθουν οι πλούσιοι επηρεάζεται και από τους συνομηλίκους τους. Περίπου οι μισοί από τους ερωτηθέντες δήλωσαν ότι αν μπορούν να αντέξουν οικονομικά έναν παρόμοιο τρόπο ζωής με εκείνον που ακολουθούν οι φίλοι τους, τότε αισθάνονται πλούσιοι.

Τέλος, τουλάχιστον το 1/3 όσων χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δήλωσε ότι συγκρίνει τον τρόπο ζωής τους με εκείνον που δημοσιεύουν στο ίντερνετ η οικογένεια και οι φίλοι τους, γεγονός που ισχύει κυρίως για τους millennials και τη Gen Z.

Πάντως, σχεδόν τα 2/3 των ερωτηθέντων ανέφερε ότι αυτό που περιγράφει καλύτερα τον πλούτο είναι οι υγιείς σχέσεις με τα αγαπημένα τους πρόσωπα και όχι το να έχουν πολλά χρήματα, ενώ το 70% είπε ότι ο πλούτος ορίζεται με την έννοια του να μην χρειάζεται να ανησυχεί κανείς για τα οικονομικά του.

Διαβάστε ακόμη

Deutsche Bank: Ελληνική οικονομία και τράπεζες οι ευνοημένοι του πακέτου «Νext Generation EU»

Γιώργος Προκοπίου: Το «μπρα ντε φερ» με τον Μπερλουσκόνι για τη Villa Cristina στο Πορτοφίνο (pics)

Ερντογάν: Γρήγορα βήματα στην οικονομία αναμένονται από τον Μεχμέτ Σιμσέκ και την Κεντρική Τράπεζα

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ