Η κυριαρχία του Bitcoin στην αγορά των κρυπτονομισμάτων μειώνεται καθώς το Ether κερδίζει έδαφος ως ανταγωνιστής του ξεπερνώντας για πρώτη φορά το ορόσημο των 3.000 δολαρίων.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg η άνοδος του Ether υποδηλώνει ότι υπάρχει χώρος για περισσότερα από ένα ψηφιακά νομίσματα καθώς συνολικά ο τομέας εξελίσσεται. Το Bitcoin αντιπροσωπεύει πλέον περίπου το 46% της συνολικής αγοραίας αξίας των κρυπτονομισμάτων, από το περίπου 70% που καταλάμβανε στις αρχές του έτους, ενώ το Ether αντιστοιχεί στο 15% αυτής, σύμφωνα με την πλατφόρμα CoinGecko.

Το Bitcoin παραμένει το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα αλλά η δυναμική των άλλων νομισμάτων προσελκύει ολοένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον και προσοχή. Οι υποστηρικτές των κρυπτονομισμάτων υποστηρίζουν ότι οι επενδυτές εξοικειώνονται όλο και περισσότερο με την ποικιλία των νομισμάτων, ενώ οι επικριτές τους υποστηρίζουν ότι στον χώρο επικρατεί μανία.

Σήμερα, Δευτέρα η κίνηση στα κρυπτονομίσματα ήταν ανοδική. Το Bitcoin το πρωί στη Νέα Υόρκη βρίσκονταν πάνω από τα 58.000 δολάρια, ενώ το Ether με άνοδο 6% βρίσκονταν στα 3.151 δολάρια.

«Δεν φαίνεται ότι μπορεί να ανακοπεί εύκολα η ανοδική του Ethereum», αναφέρει ο αναλυτής αγοράς της Oanda Corp., Edward Moya, προσθέτοντας ότι καταγράγεται νέο ενδιαφέρον και για τα άλλα κρυπτονομίσματα.

Η τρέχουσα κατανομή των μεριδίων στην αγορά των κρυπτονομισμάτων προκύπει από τις ανακατατάξεις του Απριλίου όταν το Bitcoin σημείωσε πτώση από το ρεκόρ που είχε καταγράψει στα μέσα του μήνα στα 64.870 δολάρια, χωρίς να έχει μέχρι τώρα καταφέρει να ανακτήσει το χαμένο έδαφος.

Η εισαγωγή της Coinbase Global, της μεγαλύτερης πλατφόρμας συναλλαγών σε κρυπτονομίσματα στο Χρηματιστήριο τον περασμένο μήνα ερμηνεύτηκε ως ένα ακόμα σημάδι για την αποδοχή των κρυπτονομισμάτων από τους επενδυτές παρά τους κινδύνους που συνιστούν τα υψηλά επιπεδα της μεταβλητότητας τους και η διεύρυνση των ρυθμιστικών ελέγχων.

Το Ether βρίσκεται επί του παρόντος στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Η αναβάθμιση του συνδεδεμένου Ethereum blockchain, καθώς και η δημοτικότητα του δικτύου για χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και αγοροπωλησίες NFTs (ψηφιακά assets) συγκαταλέγονται μεταξύ των λόγων που υποστηρίζουν το ράλι του νομίσματος. Ο αναλυτής στρατηγικής της Evercore ISI, Rich Ross, έχει θέσει τιμή στόχο για το κρυπτονόμισμα τα 3.900 δολάρια.

Ανοδικά έχουν κινηθεί και τα άλλα κρυπτονομίσματα. Η τιμή του Binance Coin έχει σημειώσει άνοδο κατά 3.460% τους τελευταίους 12 μήνες, σύμφωνα με την CoinGecko. Το Dogecoin, το κρυπτονόμισμα που ξεκίνησε ως αστείο το 2013, αλλά πλέον αποτελεί το αγαπημένο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης λαμβάνοντας ώθηση από τα σχόλια του Elon Musk, αυξήθηκε κατά 15.000% με την αγοραία αξία του να ανέρχεται στα περίπου 50 δισ. δολάρια.

Διαβάστε ακόμα:

Δείτε το κτήμα του Κοντομηνά στο Μετόχι Αργολίδας που πωλείται για 30 εκατ. (pics)

Φορολογικές δηλώσεις: Τι αλλάζει – Πότε ξεκινά η υποβολή τους

Πιερρακάκης: Συμφωνία με Μασκ (Tesla) για σούπερ γρήγορο δορυφορικό ίντερνετ σε όλη την Ελλάδα