Η Etihad Airways προετοιμάζεται να επανεκκινήσει τις πτήσεις της προς περίπου 70 προορισμούς, μετά από σχεδόν μία εβδομάδα πλήρους αναστολής για έναν από τους μεγαλύτερους αερομεταφορείς της Μέσης Ανατολής.

Η κρατική αεροπορική εταιρεία δήλωσε ότι θα επανεκκινήσει ένα περιορισμένο εμπορικό πρόγραμμα από τις 6 Μαρτίου μεταξύ του κόμβου της στο Άμπου Ντάμπι και αρκετών προορισμών στην Ευρώπη, την Ινδία, τις ΗΠΑ και τη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένων των Ριάντ και Τελ Αβίβ.

Η Etihad ανακοίνωσε ότι οι υπηρεσίες παραμένουν υπό την έγκριση των λειτουργικών αρχών και ενδέχεται να προσαρμοστούν, ανάλογα με τις συνθήκες του εναέριου χώρου στην περιοχή, και ότι όχι όλοι οι προορισμοί θα εξυπηρετούνται καθημερινά.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εξακολουθούν να βρίσκονται υπό απειλή από το Ιράν. Το πρωί της Παρασκευής, το προσωπικό του Αεροδρομίου του Άμπου Ντάμπι συνόδευσε επιβάτες σε καταφύγιο καθώς ήχησαν οι συναγερμοί για πυραύλους.

Την ίδια ώρα, επιβάτες που επιβιβάζονταν σε πτήσεις εκκένωσης που είχαν οργανωθεί από διάφορες χώρες και άλλοι που επιβιβάζονταν σε κανονικές εμπορικές πτήσεις της Etihad ήταν στο αεροδρόμιο και ζητήθηκε να καταφύγουν μακριά από γυάλινες οροφές. Οι επιβάτες επέστρεψαν στις πύλες τους μετά από λίγα λεπτά.

Την Κυριακή, το Αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι δήλωσε ότι ένα άτομο έχασε τη ζωή του και αρκετοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, όταν το εμιράτο κατέρριψε ένα ιρανικό drone. Το κύριο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ο πιο πολυσύχναστος διεθνής κόμβος του κόσμου, ανέφερε ζημιές σε ένα τερματικό, με τέσσερις τραυματίες υπαλλήλους. Τα αεροδρόμια στο Κουβέιτ και το Μπαχρέιν επίσης δέχθηκαν επιθέσεις.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν ότι δημιουργούν ασφαλείς εναέριους διαδρόμους για να επιτρέψουν την εκτέλεση έως και 48 πτήσεων την ώρα. Η Emirates, η μεγαλύτερη διεθνής αεροπορική εταιρεία στον κόσμο, λειτουργεί ένα μειωμένο πρόγραμμα πτήσεων μετά την μερική επαναλειτουργία του εναέριου χώρου που είναι ασφαλής για εμπορικές πτήσεις.

Διαβάστε ακόμη

Ακριβότερα καύσιμα: Αναμένεται αύξηση έως και 30 ευρώ σε κάθε πλήρωμα του ρεζερβουάρ (vid)

JMIC: Σχεδόν κλειστά για τα πλοία τα Στενά του Ορμούζ (χάρτης)

Block: 4.000 απολύσεις στην εταιρεία του Τζακ Ντόρσεϊ – Πτώση 70% για τη μετοχή

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα