Το ποσό των 10 δισ. ευρώ «ξεκλειδώνει» η Γερμανία, προκειμένου να στηρίξει τις τεχνολογικές startup και με στόχο την ενίσχυση ενός τομέα που αποτελεί το «κλειδί» για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Όπως είπαν σε δημοσιογράφους οι υπουργοί Οικονομικών και Οικονομίας, Όλαφ Σολτς και Πέτερ Άλτμαϊερ, τα χρήματα θα διανεμηθούν μέσω ειδικού επενδυτικού ταμείου που έχει σκοπό να διευκολύνει τις startups στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όταν προσπαθούν να αντλήσουν κεφάλαια κίνησης.

«Οι startups αποτελούν την κινητήρια δύναμη της δομικής αλλαγής», είπε ο Πέτερ Άλτμάιερ. «Δημιουργούν θέσεις εργασίας και διασφαλίζουν τη βάση για τη μελλοντική ευημερία και ανάπτυξη σε Γερμανία και Ευρώπη».

Σύμφωνα με μελέτη της συμβουλευτικής EY, οι γερμανικές startups, όπως η εταιρεία χρηματοοικονομικής τεχνολογίας N26, η εταιρεία αεροπορικών ταξί Lilium και η ταξιδιωτική πλατφόρμα Omio, άντλησαν πέρυσι περίπου 4,5 δισ. ευρώ, με τους ξένους επενδυτές να επικρατούν σε αυτή τη φάση.

Σύμφωνα με τον Όλαφ Σολτς, ο οποίος είναι υποψήφιος για τη διαδοχή της Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, η πρόσβαση σε ιδιωτικά κεφάλαια έχει βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια, ωστόσο οι γυναίκες που ιδρύουν εταιρείες εξακολουθούν να αποτελούν μειοψηφία στο «οικοσύστημα» των startup, γεγονός που πρέπει να αντιμετωπιστεί γρήγορα.

Διαβάστε ακόμη

Κινητή τηλεφωνία: Ανατροπή υπέρ των καταναλωτών – Τι αλλάζει

JP Morgan: Χαμηλώνει τη σύσταση σε «ουδέτερη» για τα ελληνικά ομόλογα

ΕΝΑΕ: Σε εξέλιξη η διαγωνιστική διαδικασία για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά