Μήνυση κατά της Media Matters σχεδιάζει να καταθέσει η Χ (πρώην twitter) λόγω της έκθεσής της σχετικά με τη διαχείριση των διαφημίσεων από την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα, μεγάλοι επιχειρηματικοί γίγαντες όπως η Disney, η Apple και η ΙΒΜ απέσυραν τις διαφημίσεις τους από το X μετά την έκθεση που δημοσίευσε η Media Matters for America, μια φιλελεύθερη ομάδα παρακολούθησης, που ανέφερε ότι οι καταχωρίσεις της είχαν εμφανιστεί κοντά σε φιλοναζιστικό περιεχόμενο.

Την Πέμπτη, η Media Matters δημοσίευσε την έκθεση, λέγοντας ότι βρήκε διαφημίσεις από μεγάλες μάρκες, όπως η IBM, η Apple, η Oracle, η  Xfinity της Comcast και η Bravo να εμφανίζονται δίπλα σε περιεχόμενο «που διαφημίζει τον Αδόλφο Χίτλερ και το Ναζιστικό του Κόμμα», όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Μάλιστα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε από τις υπηρεσίες της να διακόψουν τις διαφημιστικές εκστρατείες τους στην πλατφόρμα Χ λόγω της “ανησυχητικής αύξησης της παραπληροφόρησης και της ρητορικής μίσους”, όπως ανέφερε ένας εκπρόσωπος, ο Γιοχάνες Μπάρκε. Η αγωγή θα κατατεθεί στο δικαστήριο που ανοίγει τη Δευτέρα, έγραψε ο Μασκ.

Διαβάστε ακόμη

Αρχίζουν φοροέλεγχοι και σε μισθωτούς – συνταξιούχους

Mητσοτάκης για παιδική παχυσαρκία: Είναι θέμα υγείας και όχι εμφάνισης (vid)

e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών έως τις 24 Νοεμβρίου

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ