Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Έπειτα από ένα ταραχώδες έτος κατά το οποίο οι αναδυόμενες αγορές βυθίστηκαν σε bear market, τα χαμόγελα θα επιστρέψουν, σύμφωνα με την Goldman Sachs.

Η αμερικανική τράπεζα αναμένει διψήφια κέρδη για τις μετοχές των αναδυόμενων αγορών το ερχόμενο έτος, ενώ και οι αγορές συναλλάγματος και ομολόγων αναμένεται να δουν μια μικρή ανάκαμψη το 2019, όπως εκτιμούν σήμερα οι αναλυτές της τράπεζας.

«Αναμένουμε ήπιες θετικές αποδόσεις στους μεγάλους δείκτες EM τον επόμενο χρόνο, αν και με χαμηλές αναπροσαρμογές του ρίσκου», ανέφεραν οι αναλυτές της Goldman Sachs σε μια έκθεση για τις προοπτικές του 2019.

Οι αναλυτές της Goldman Sachs προβλέπουν ότι οι μετοχές των αναδυόμενων αγορών θα σημειώσουν τη μεγαλύτερη άνοδο, στο +12% σε όρους δολαρίου, ενώ τα νομίσματα θα ενισχυθούν περίπου κατά 2% κατά μέσο όρο, λόγω της βελτίωσης στην οικονομία και ενός μέτρια ασθενέστερου δολαρίου ΗΠΑ.

Σε ομόλογα σε τοπικό νόμισμα, οι αναλυτές εκτιμούν ότι ο δείκτης χρέους GBI-EM, που παρακολουθείται στενά, θα προσφέρει αποδόσεις της τάξεως περίπου του 10%.
Ο δείκτης MSCI 24 αναδυόμενων χωρών έχει υποχωρήσει κατά 16% μέχρι στιγμής το 2018.

returntohappydayss.png