Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Η Ελλάδα και οι Ευρωπαίοι δανειστές της θα χρειαστούν λίγες ακόμη μέρες για να φτάσουν σε συμφωνία η οποία θα απελευθερώσει μία δόση 2 δισ. ευρώ, σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο.

Οι δύο πλευρές πρέπει να επιλύσουν διάφορα προβλήματα, συμπεριλαμβανόμενων και των θεμάτων των κατοικιών, σύμφωνα με τον αξιωματούχο ο οποίος ζήτησε να παραμείνει ανώνυμος. Η ελληνική πλευρά θέλει ένα σύστημα το οποία θα προστατεύσει περίπου 70% των ιδιοκτητών ακινήτων από τους πλειστηριασμούς, σύμφωνα με άλλους δύο Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Ελεγκτές από το ΔΝΤ, την Κομισιόν, τον ESM και την ΕΚΤ αναφέρουν πως ο ελληνικός αυτός αριθμός είναι πολύ γενναιόδωρος και αποζητούν ένα πιο αυστηρό πλαίσιο το οποίο θα καλύπτει τους πιο ευάλωτους.

Οι ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης συναντώνται αυτή τη στιγμή στις Βρυξέλλες για να επανεξετάσουν την εφαρμογή του πρόσφατου ελληνικού προγράμματος και για το εάν η χώρα ακολουθεί ορισμένα ορόσημα τα οποία χρειάζονται για την απελευθέρωση των δόσεων και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Η αποτυχία εφαρμογής της επισκόπησης αυτής μπορεί να θέσει την φερεγγυότητα του κράτους και του χρηματοπιστωτικού συστήματος υπό αμφιβολία.

Ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ Μισέλ Σαπέν ανέφερε νωρίτερα πως “Μεταβαίνω στις Βρυξέλλες με την ελπίδα πως θα βρεθεί μία συμφωνία μέχρι το απόγευμα. Κάτι τέτοιο θα επιτρέψει την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την απελευθέρωση των δόσεων προς την Ελλάδα.