Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Η Aston Martin Lagonda Global Holdings Plc συγκέντρωσε 150 εκατομμύρια δολάρια από ένα ομολογιακό δάνειο, ανταποκρινόμενη στις ανησυχίες για τη ρευστότητά της, καθώς ο κατασκευαστής πολυτελών αυτοκινήτων στοιχηματίζει ότι ένα μελλοντικό μοντέλο SUV θα ενισχύσει τις ταμειακές ροές.

Η έκδοση χρέους ήρθε με ένα κουπόνι 12%, διπλάσιο του κόστους των ήδη υπαρχόντων ομολόγων της Aston Martin. Η εταιρεία έχει ως στόχο να συγκεντρώσει άλλα $100 εκατ. σε νέες εκδόσεις του χρόνου, μόνο όμως εάν επιτευχθούν οι στόχοι παραγγελιών.

Η Aston Martin στηρίζει τη μελλοντική ανάπτυξη στο πρώτο της SUV, το DBX, το οποίο θα κατασκευαστεί σε εργοστάσιο στην Ουαλία που άνοιξε τον Ιούνιο. Εν τω μεταξύ, η αυτοκινητοβιομηχανία αντιμετωπίζει μια ασθενέστερη αγορά αυτοκινήτων και προκλήσεις από το Brexit και τους παγκόσμιους εμπορικούς πολέμους που έχουν δει τον όμιλο να  χάνει περισσότερα από τα δύο τρίτα της αξίας του από την εισαγωγή του στο χρηματιστήριο πριν από σχεδόν ένα χρόνο.

Ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, ο Mark Wilson,  δήλωσε ότι οι οικονομικές προκλήσεις και η αβεβαιότητα θα εξακολουθούν να αποτελούν πρόκληση για την Aston Martin.

«Αυτό που ανακοινώσαμε σήμερα είναι πρώτον μια οικονομικά αποδοτική διάρθρωση που ενισχύει άμεσα τη ρευστότητα μας βραχυπρόθεσμα και δεύτερον την επιλογή μας να αντλήσουμε περαιτέρω χρηματοδότηση», ανέφερε.

Η μετοχή της Aston Martin έχει υποχωρήσει έως και 55% φέτος και κατά 71% από την αρχική δημόσια προσφορά της τον περασμένο Οκτώβριο. Κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου, η Ferrari NV – η οποία μετέβη από μια εξειδικευμένη αγορά σε υψηλότερη παραγωγή, κάτι που η Aston Martin προσπαθεί να μιμηθεί – έχει κερδίσει κατά 14%.

Η μετοχή, η οποία διαπραγματεύεται στο Λονδίνο από το φθινόπωρο του 2018 σε τιμή 19 στερλινών, έκλεισε στις 5,75 στερλίνες την Τρίτη.

Η Aston Martin στοχεύει στην άνοδο της ετήσιας παραγωγής σε 14.000 οχήματα έως το 2023 με τη βοήθεια του DBX, περισσότερο από το διπλάσιο του περυσινού αριθμού πωλήσεων 6.441 αυτοκινήτων. Η εταιρεία στοχεύει φέτος σε πωλήσεις 6.300 έως 6.500 αυτοκινήτων.