Μηνύσεις ασκήθηκαν κατά της Binance Holdings Ltd., -του μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων στον κόσμο- και του διευθύνοντος συμβούλου της Changpeng Zhao από την αμερικανική Επιτροπή Προθεσμιακών Συναλλαγών Βασικών Εμπορευμάτων (CFTC- Commodity Futures Trading Commission), με την κατηγορία της παραβίασης των κανονισμών περί παραγώγων.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η CFTC κατέθεσε την αγωγή τη Δευτέρα στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σικάγο. Η ρυθμιστική αρχή για τα παράγωγα δήλωσε ότι η Binance απέφυγε τις υποχρεώσεις της, καθώς δεν εγγράφηκε σωστά σε αυτήν.

Εκπρόσωποι της Binance και του Zhao, ο οποίος είναι γνωστός ως CZ, δεν ανταποκρίθηκαν αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.
“Οι εναγόμενοι αγνόησαν τους ισχύοντες ομοσπονδιακούς νόμους, ενώ καλλιεργούσαν την πελατειακή βάση της Binance στις ΗΠΑ, επειδή ήταν κερδοφόρο γι’ αυτούς να το κάνουν”, ανέφερε η CFTC στην καταγγελία της.

Η CFTC είναι μόνο ένας από τους φορείς των ΗΠΑ που ερευνούν τις δραστηριότητες της Binance. Μεταξύ των ερευνών συγκαταλέγεται και εκείνη από την Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων και των ομοσπονδιακών εισαγγελέων για το βαθμό συμόρφωσης της Binance με τους κανόνες κατά του ξεπλύματος χρήματος, αναφέρει το πρακτορείο. Επιπλέον η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εξετάζει το εάν το ανταλλακτήριο έχει επιτρέψει τη διαπραγμάτευση μη εγγεγραμμένων τίτλων.

Η υπόθεση αποτελεί σημαντικό πλήγμα για τον Zhao προσωπικά, καθώς και για την Binance, ενώ αντιπροσωπεύει την πιο αξιοσημείωτη κίνηση των αμερικανικών αρχών να περιορίσουν τη δραστηριότητα του ανταλλακτηρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι αφότου έγινε γνωστή η είδηση της μήνυσης το bitcoin υποχωρεί κατά 2,60% και βρίσκεται στα 27.135 δολάρια.

Διαβάστε ακόμη

Morgan Stanley: Αυτός είναι ο επόμενος κίνδυνος για τις μετοχές

Μύκονος: Χωρίς τέλος οι οικοδομικές παρανομίες – Έρχονται δραστικά μέτρα (pics)

Μητσοτάκης στη Λαμία: «Στην πρώτη κάλπη οι πολίτες θα αποφασίσουν ποιο κόμμα και ποιος πρωθυπουργός θα κυβερνήσει» – Δείτε live