search icon

Bloomberg

Ιταλία: Νέος δανεισμός ύψους €21 δισ. για παροχές και μέτρα στήριξης στην ενέργεια

Η συνολική αξία του προϋπολογισμού βρίσκεται ακόμη υπό συζήτηση, ενώ θα εξαρτηθεί εν μέρει από τα οικονομικά στοιχεία που θα γίνουν γνωστά την επόμενη εβδομάδα

Επέκταση στα μέτρα ενεργειακής ελάφρυνσης, νέες μικρές φορολογικές περικοπές και μεταρρυθμίσεις στις πληρωμές των συντάξεων αναμένεται να φέρει ο νέος νόμος για τον προϋπολογισμό στην Ιταλία, για τον οποίο θα απαιτηθούν περίπου 21 δισ. ευρώ επιπλέον δανεισμού.

Όπως αναφέρουν πηγές του Bloomberg, περίπου το ένα τέταρτο της συνολικής αξίας του πρώτου δημοσιονομικού νόμου της Τζόρτζια Μελόνι θα διατεθεί για την επέκταση του ενιαίου φορολογικού συντελεστή για όσους είναι αυτοαπασχολούμενοι, καθώς και την εισαγωγή κινήτρων στους εργοδότες που απασχολούν εργαζομένους άνω των 63 ετών.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, που θέλησαν να παραμείνουν ανώνυμες, το σχέδιο θα κλιμακώσει τις αποκαλούμενες πληρωμές σε μετρητά στους πολίτες, οι οποίες εγκρίθηκαν από το Κίνημα Πέντε Αστέρων.

Η συνολική αξία του προϋπολογισμού βρίσκεται ακόμη υπό συζήτηση, ενώ θα εξαρτηθεί εν μέρει από τα οικονομικά στοιχεία που θα γίνουν γνωστά την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα πάντα με το Bloomberg, η κυβέρνηση μελετά επίσης την εισαγωγή του λεγόμενου πράσινου φόρου στο διαδίκτυο, μια εισφορά στις παραδόσεις ηλεκτρονικών αγορών με μηχανές που ρυπαίνουν την ατμόσφαιρα. Εκπρόσωπος της κυβέρνησης αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Ο δεξιός συνασπισμός της Τζόρτζια Μελόνι προσπαθεί να εξισορροπήσει την ανάγκη για οικονομική στήριξη, προσπαθώντας παράλληλα να διαβεβαιώσει τόσο τους επενδυτές, όσο και την ΕΕ, ότι η Ιταλία θα διατηρήσει υπό έλεγχο το επίπεδο του χρέους της, το οποίο σήμερα έχει ξεπεράσει το 150% του ΑΕΠ.

Διαβάστε ακόμη

Η εφορία σχεδιάζει από τώρα τους ελέγχους του… 2023!

Βαθύπλουτοι στο κυνήγι της αδρεναλίνης

Βέλγιο: Ίδρυμα για το περιβάλλον προτείνει μείωση της διάρκειας του ντους για εξοικονόμηση ενέργειας

 

Exit mobile version