Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

O Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin, χαρακτηρίστηκε ως “καταπιεστής της δεκάρας” από δικηγόρο, επειδή απένειμε μετάλλιο τιμής σε έναν από τους άντρες που κατηγορούνται για τη δολοφονία του Alexander Litvinenko.

O δικηγόρος της οικογένειας Litvinenko, Ben Emmerson, υπογράμμισε πως “Το να απονέμεις μετάλλιο στον Andrei Lugovoi είναι άξεστη και αδέξια χειρονομία, ιδιαίτερα όταν αυτή γίνεται την τελευταία ημέρα επίσημης έρευνας για τον θάνατο του Litvinenko”.

Ο Litvinenko ήταν ο πιο δριμύς κριτής του Κρεμλίνου. Ζούσε στο Λονδίνο, μέχρι το θάνατό του το 2006 μετά από δολοφονία λόγω μακροχρόνιας έκθεσης σε ραδιενεργό πολώνιο. Βρετανοί εισαγγελείς ανέφεραν το 2007 πως ο Lugovoi και ο Dmitry Kovtun θα πρέπει να κατηγορηθούν επίσημα για φόνο εκ προμελέτης.

“H επιλογή αυτής της χρονικής στιγμής στέλνει, βέβαια, ένα ηχηρό μήνυμα πως ο Πούτιν εξακολουθεί να υποστηρίζει τον μπράβο και δολοφόνο του”, ανέφερε ο Emmerson, προσθέτοντας πως “Μετά από χρόνια διαπραγματεύσεων και κατευνασμών, ο κόσμος έχει χάσει την υπομονή του με την… πολιτική-τζούντο του Πούτιν και τις φωτογραφίες που τον θέλουν να φαίνεται ως σκληρός. Όλοι τον βλέπουν πια ως διεθνή απειλή”.