Η Creative Artists Agency (CAA) βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για την πώληση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της στον Φρανσουά Ανρί Πινό, τον Γάλλο δισεκατομμυριούχο που βρίσκεται πίσω από τον οίκο μόδας και ειδών πολυτελείας Kering, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg.

Η αξία του του πρακτορείου ταλέντων που υποστηρίζεται από την αμερικανική επενδυτική TPG θα μπορούσε να αποτιμηθεί στα 7 δισ. δολ. ΗΠΑ τουλάχιστον, ανέφεραν οι ανώνυμες πηγές. Δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση και οι συνομιλίες θα μπορούσαν να τερματιστούν χωρίς να καταλήξουν σε συμφωνία, δήλωσε μία από τις ανώνυμες πηγές.

Εκπρόσωποι της CAA και της TPG αρνήθηκαν να σχολιάσουν, ενώ εκπρόσωπος του Πινό δεν απάντησε αμέσως σε στο Bloomberg.

Από την ίδρυσή της το 1975, η CAA με έδρα το Λος Άντζελες παραμένει μία από τις κορυφαίες εταιρείες εκπροσώπησης παγκοσμίως, προσφέροντας υπηρεσίες διαχείρισης ταλέντων και περιεχομένου για τα στούντιο του Χόλιγουντ. Η εταιρεία, όπως και οι αντίπαλοί της WME και United Talent Agency, υποστηρίζεται από κεφάλαια που διαχειρίζεται ιδιωτική εταιρεία επενδύσεων.

Το 2010, η TPG απέκτησε το 35% των μετοχών της CAA. Με έδρα το Fort Worth του Τέξας, ο διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων αύξησε το 2014 το ποσοστό ιδιοκτησίας του στο 53% αναλαμβάνοντας τον έλεγχο της επιχείρησης με την αξία της να εκτιμάται τότα σε 1,1 δισ. δολαρίων. Από τότε η TPG μέσω της CAA έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον μία σημαντική επιπλέον συμφωνία. Η CAA συμφώνησε να αγοράσει ένα μικρότερο συνεργαζόμενο πρακτορείο στην ICM Partners πριν από δύο χρόνια.

Η πώληση της CAA έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για τον κόσμο του θεάματος. Η βιομηχανία προσπαθεί να προσαρμοστεί στις ταχέως εξελισσόμενες τάσεις του streaming σε μια προσπάθεια να επιστρέψει σε κερδοφόρα τροχιά. Η βιομηχανία βρίσκεται επίσης αντιμέρωποι με την απεργία των ηθοποιών καθώς και των σεναριογράφων, την πρώτη από κοινού απεργιακή κινητοποίηση εδώ και 60 χρόνια. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις της Screen Actors Guild πρόκειται να ξεκινήσουν την σήμερα στη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες, σύμφωνα με τον λογαριασμό του συνδικάτου στο Twitter.

Διαβάστε ακόμη

Eurogroup: «Σφικτή» πολιτική, «τέλος» στα έκτακτα μέτρα στήριξης και «όχι» στα μόνιμα

Επίδομα παιδιού 2023: Πότε θα λάβουν την τρίτη δόση οι δικαιούχοι

Η τοπ διαδρομή με φουσκωτό στο Ιόνιο: 11 στάσεις, τιρκουάζ νερά και ένα μαγικό ακατοίκητο νησί

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ