Το μερίδιό του στη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης, Deutsche Lufthansa AG, επιθυμεί να αυξήσει για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες, ο πλουσιότερος άνδρας στη Γερμανία, Κλάους-Μίχαελ Κουν.

«Το ενδιαφέρον μας για την Deutsche Lufthansa AG είναι ξεκάθαρο», υπογράμμισε ο επιχειρηματίας, σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του Bloomberg.

Πριν από μερικούς μήνες, ο 85χρονος δισεκατομμυριούχος χαρακτηρίστηκε ως ο μεγαλύτερος μέτοχος της Deutsche Lufthansa AG, όταν αποφάσισε να επανεπενδύσει ένα κομμάτι της περιουσίας του από τον τομέα των logistics στη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης. Σημειώνεται, πως οι εταιρείες logistics εν μέσω έκρηξης των ναύλων, παρουσίασαν σημαντική άνοδο στα κέρδη τους ιδίως τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα, αρκετές να επανεπενδύουν τα χρήματα αυτά σε αεροπορικές εταιρείες, αναφέρει το Bloomberg.

Πιο συγκεκριμένα, τον Ιούλιο, ο Κουν απέκτησε το 15,01% της Lufthansa. Ο μεγιστάνας των logistics με περιουσία η οποία ανέρχεται σε τουλάχιστον 30 δισεκατομμύρια δολάρια, έχει επίσης, εκφράσει το ενδιαφέρον του για μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο της γνωστής αεροπορικής εταιρείας. Μάλιστα, πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι υποστηρίζουν πως ο δισεκατομμυριούχος θα μπορούσε να αποκτήσει ακόμη και το 30% της Lufthansa. 

Ποιος είναι ο Νο. 1 επιχειρηματίας της Γερμανίας

Ο Κλάους-Μίχαελ Κουν ζει στην Ελβετία από το 1975. Είναι επίτιμος πρόεδρος και πλειοψηφικός ιδιοκτήτης, με μερίδιο 53% της Kuehne + Nagel, του μεγαλύτερου ομίλου θαλάσσιων μεταφορών στον κόσμο. Έγινε διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας το 1996. Η μητρική εταιρεία του Κουν κατέχει επίσης, μερίδιο 30% στη γερμανική ναυτιλιακή εταιρεία Hapag-Lloyd AG, μια εταιρεία που μέχρι τώρα δεν έχει κάνει καμία προσπάθεια να επενδύσει σε αεροπορικές δραστηριότητες.

Διαβάστε ακόμη

Επιδόματα ακρίβειας: Ποιοι δικαιούνται, ποιοι παίρνουν διπλάσια και ποιοι αποκλείονται

Οι… κεφάτοι του Βελόπουλου, η Εθνική ο Τσίπρας και οι κελεμπίες, τα λιμάνια, ο Μουζάκης και ο Ικτίνος 

Πώς προχωρά το πλάνο αξιοποίησης των δημοσίων ακινήτων