search icon

Bloomberg

Κρίστιαν Λίντνερ: Ο πληθωρισμός δεν καταπολεμάται με δανεικά

«Οι τιμές εκτοξεύονται, αυτός είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την οικονομική ανάπτυξη -υπονομεύει την ουσία της οικονομίας μας», είπε σε συνέντευξή του ο Γερμανός υπ. Οικονομικών

Στη δήλωση ότι ο υψηλός πληθωρισμός στη Γερμανία είναι η μεγαλύτερη απειλή για την οικονομία προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Κρίστιαν Λίντνερ, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση του ARD.

«Οι τιμές εκτοξεύονται, αυτός είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την οικονομική ανάπτυξη -υπονομεύει την ουσία της οικονομίας μας», είπε ο Κρίστιαν Λίντνερ σε συνέντευξή του την Κυριακή.

«Αλλά δεν μπορούμε να καταπολεμήσουμε τον πληθωρισμό με δανεικά, όπως κάναμε στην πανδημία του κορωνοϊού», επισήμανε.

Ο πληθωρισμός στη Γερμανία τον προηγούμενο μήνα έφτασε στο 8,8%, το υψηλότερο επίπεδο μετά την εισαγωγή του ευρώ. Παράλληλα, ο πρόεδρος της Bundesbank, Γιόαχιμ Νάγκελ, έχει πει επανειλημμένως ότι μέχρι τα τέλη του 2022 η ετήσια αύξηση των τιμών καταναλωτή μπορεί να φτάσει σε διψήφιο ποσοστό, ενώ και την Κυριακή προειδοποίησε τη Γερμανία ότι είναι αντιμέτωπη με έναν δύσκολο χειμώνα.

«Η καταπολέμηση του πληθωρισμού συνδέεται πάντα με μια προσωρινή ύφεση της οικονομίας, αλλά αυτό είναι το τίμημα για να τον σταματήσουμε», είπε ο Κρίστιαν Λίντνερ.

«Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να προστατεύσουμε τις υγιείς επιχειρήσεις, τα υγιή νοικοκυριά και να προστατεύσουμε τους πολίτες από τις δυσκολίες. Κανένας δεν θα κρυώσει ούτε θα πεινάσει τον χειμώνα για οικονομικούς λόγους», τόνισε ο Κρίστιαν Λίντνερ.

Διαβάστε ακόμη

Πρόβλεψη για επιτόκια 4-5% στις ΗΠΑ, αλλάζει στάση και η ΕΚΤ

Ανατροπή για τα τέλη κυκλοφορίας: Τι αλλάζει – Με δύο τρόπους η πληρωμή

Χάμπεκ: Ίσως υπάρξουν και 4ψήφια ποσά στους λογαριασμούς ενέργειας

 

Exit mobile version