Ο πρόεδρος της Revolut Ltd., Μάρτιν Γκίλμπερτ, γνωστοποίησε ότι διατηρεί εδώ και χρόνια κατοικία στην Ελβετία, σύμφωνα με τοπικά εταιρικά έγγραφα που συνδέονται με τη σύσταση νέας θυγατρικής του παγκόσμιου fintech ομίλου.

Ο Γκίλμπερτ, που προεδρεύει της Revolut από το 2019, διαθέτει άδεια διαμονής στο καντόνι Τσουγκ, περιοχή γνωστή για το χαμηλό φορολογικό της καθεστώς. Η πληροφορία προκύπτει από έγγραφα του περασμένου μήνα, τα οποία αφορούν τη δημιουργία της νέας εταιρικής οντότητας Revolut Swiss NewCo SA.

Σύμφωνα με πρόσωπα που γνωρίζουν το θέμα, ο Γκίλμπερτ —πρώην ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Aberdeen Asset Management— παραμένει φορολογικός κάτοικος Ηνωμένου Βασιλείου και δεν σκοπεύει να μεταφέρει τη φορολογική του έδρα.

Υπό αυξανόμενο έλεγχο η κινητικότητα των ελίτ

Η αποκάλυψη αυτή αποτελεί ακόμη μία ένδειξη της αυξημένης κινητικότητας της επιχειρηματικής ελίτ, σε μια περίοδο που παρόμοιες μεταβολές προσελκύουν εντονότερο δημόσιο και πολιτικό έλεγχο. Το φαινόμενο συνδέεται με τη μετακίνηση εύπορων Βρετανών σε άλλες δικαιοδοσίες, εν μέσω συζητήσεων για φορολογικές μεταρρυθμίσεις που ενδέχεται να αυξήσουν τη φορολογική τους επιβάρυνση.

Η εξέλιξη έρχεται μετά και την πρόσφατη μεταφορά κατοικίας του δισεκατομμυριούχου διευθύνοντος συμβούλου της Revolut εκτός Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Revolut δραστηριοποιείται στην ελβετική αγορά μέσω της τραπεζικής άδειας που διαθέτει στη Λιθουανία, προσφέροντας υπηρεσίες καρτών, πληρωμών, τρεχούμενων λογαριασμών και συναλλαγών. Παράλληλα, επιδιώκει την απόκτηση πλήρους τραπεζικής άδειας στην Ελβετία, όπως έχει μεταδώσει το Bloomberg.

«Η προτεραιότητά μας παραμένει η παροχή μιας απρόσκοπτης εμπειρίας μέσω εφαρμογής, που να εντάσσεται φυσικά στον τρόπο ζωής, εργασίας και μετακίνησης των ανθρώπων στην Ελβετία, σε στενή συνεργασία με τον ελβετικό ρυθμιστή και με πλήρη συμμόρφωση στους τοπικούς κανόνες», ανέφερε εκπρόσωπος της Revolut.

Στροφή προς private banking

Οι εξελίξεις συμπίπτουν με τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων της εταιρείας στο private banking. Η Revolut προχωρά σε προσλήψεις νεότερων επενδυτικών τραπεζιτών και διαχειριστών κεφαλαίων, ενώ βρίσκεται σε διερευνητικές συζητήσεις με την Blackstone Inc. για τη διάθεση επενδυτικών προϊόντων της μέσω της πλατφόρμας της.

Διαβάστε ακόμη

Προϋπολογισμός: Πρωτογενές πλεόνασμα 8 δισ. ευρώ το 2025 – Στα 71,97 δισ. τα φοροέσοδα

Στις Βρυξέλλες ο CEO της Shein: Διάλογος με την Κομισιόν εν μέσω σκανδάλων

«Ήρθε η ώρα να αρχίσουμε να πίνουμε» – Το πικρό χιούμορ της Κάγια Κάλας για τα αδιέξοδα του κόσμου

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα