Σε στρατηγική συνεργασία με τη Microsoft και άλλες κορυφαίες εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης προχωρά η Mastercard, αναπτύσσοντας προγράμματα που επιτρέπουν σε εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης να πραγματοποιούν online αναζητήσεις και πληρωμές για λογαριασμό των καταναλωτών.

Σύμφωνα με την εταιρεία, μέσω του νέου προγράμματος, ένας χρήστης θα μπορεί να ζητήσει από ένα εργαλείο AI, όπως ο Copilot της Microsoft, να αναζητήσει, για παράδειγμα, κίτρινα αθλητικά παπούτσια για τρέξιμο σε συγκεκριμένο μέγεθος.

Το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης, μετά από αναζήτηση, θα προτείνει εναλλακτικές επιλογές και θα μπορεί επίσης να προχωρήσει στην αγορά του προϊόντος, προτείνοντας ταυτόχρονα και τον πιο συμφέροντα τρόπο πληρωμής.

«Η Mastercard μεταμορφώνει τον τρόπο που πληρώνει ο κόσμος, προβλέποντας τις ανάγκες των καταναλωτών», εξήγησε ο Γιορν Λάμπερτ, επικεφαλής προϊόντων της εταιρείας.

Παράλληλα, η Mastercard συνεργάζεται και με την IBM για την ανάπτυξη εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης στον τομέα των επιχειρηματικών συναλλαγών (B2B).

Σε αντίθεση με άλλες εφαρμογές AI στο ηλεκτρονικό εμπόριο, που επικεντρώνονται κυρίως στη διαφήμιση, το νέο πρόγραμμα της Mastercard στοχεύει στη μείωση του χρόνου και της πολυπλοκότητας κατά την αναζήτηση και αγορά προϊόντων. Ωστόσο, όπως διευκρινίζει η εταιρεία, τα εργαλεία AI δεν θα έχουν πλήρη αυτονομία για να ολοκληρώνουν αγορές, χωρίς την τελική έγκριση του καταναλωτή.

«Η έναρξη του Mastercard Agent Pay αποτελεί το πρώτο μας βήμα στον επαναπροσδιορισμό του εμπορίου στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης», σημείωσε ο Λάμπερτ, προσθέτοντας ότι θα αναπτυχθούν νέες διεπαφές εμπόρων για τη διασφάλιση της αξιοπιστίας των εργαλείων και την αποτροπή κακόβουλων πρακτικών.

Στο ίδιο μήκος κύματος, η PayPal ανακοίνωσε την Τρίτη ότι οι προγραμματιστές της συνεργάζονται επίσης με ηγετικές εταιρείες AI για την ανάπτυξη παρόμοιων εργαλείων, διευρύνοντας ακόμη περισσότερο την δυνατότητα αξιοποίησης της τεχνητής νοημοσύνης στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Διαβάστε ακόμη

ΣτΕ για τις απαγορεύσεις δόμησης σε οικισμούς: Αν θέλετε επεκτάσεις, πολεοδομήστε τους

S&P Global: Οι ΗΠΑ και η Κίνα αντέχουν – προς το παρόν – τις πιέσεις των δασμών

Τραμπ κατά Μπέζος: Γιατί έκανε πίσω η Amazon στην αναγραφή δασμών στα προϊόντα (tweets +vid) (upd)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα