Ο αμερικανικός γίγαντας ασφαλιστικών διαμεσολαβητών Marsh & McLennan Cos Inc. βρίσκεται κοντά σε συμφωνία για την εξαγορά της αυστραλιανής Honan Insurance Group Pty Ltd, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Η Marsh και η TA Associates, ο ιδιοκτήτης της Honan που είναι ιδιωτικός επενδυτής, οριστικοποιούν τις λεπτομέρειες μιας συναλλαγής που θα μπορούσε να αποτιμήσει τη Honan σε περίπου 700 εκατ. δολάρια Αυστραλίας (448 εκατ. δολάρια), δήλωσαν οι άνθρωποι, ζητώντας να μην κατονομαστούν επειδή το θέμα είναι ιδιωτικό. Η συμφωνία θα μπορούσε να ανακοινωθεί το συντομότερο τη Δευτέρα, μεταδίδει το Bloomberg.

Η Marsh έχει αναδειχθεί ως ο πιθανότερος αγοραστής αφού κέρδισε άλλους ανταγωνιστές στον κλάδο και εταιρείες εξαγοράς. Ενώ η συναλλαγή είναι πιθανό να συμφωνηθεί άμεσα, οι εταιρείες ενδέχεται να πρέπει να περάσουν από ρυθμιστικές εγκρίσεις.

Η TA Associates έχει συνεργαστεί με χρηματοοικονομικό σύμβουλο καθώς σταθμίζει την πώληση της επιχείρησης εν μέσω ενδιαφέροντος από υποψήφιους αγοραστές, ανέφερε το Bloomberg News τον Ιούνιο.

Μια ανακοίνωση θα μπορούσε ακόμη να καθυστερήσει και οι συνομιλίες θα μπορούσαν να καταρρεύσουν, παρόλο που οι συζητήσεις βρίσκονται στο τελικό στάδιο, είπαν. Εκπρόσωπος της Honan αρνήθηκε να σχολιάσει, ενώ εκπρόσωποι της Marsh και της TA Associates δεν απάντησαν αμέσως σε αιτήματα για σχόλια εκτός ωραρίου.

Η Marsh, που εδρεύει στη Νέα Υόρκη και ιδρύθηκε το 1871, έχει επιχειρήσεις σε 130 χώρες, γεγονός που την καθιστά έναν από τους μεγαλύτερους μεσίτες ασφαλίσεων στον κόσμο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της. Η εξαγορά της Honan θα ενίσχυε την παρουσία της εταιρείας στην Αυστραλία, όπου ξεκίνησε τις δραστηριότητές της το 1965. Σήμερα διαθέτει υποκαταστήματα σε περίπου 29 τοποθεσίες σε ολόκληρη τη χώρα με σχεδόν 2.000 υπαλλήλους.

Η Honan ιδρύθηκε το 1964 και προσφέρει υπηρεσίες που περιλαμβάνουν το σχεδιασμό, την τιμολόγηση και τη διαπραγμάτευση ασφαλιστηρίων συμβολαίων για λογαριασμό εταιρειών μεσαίας αγοράς σε κλάδους όπως τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, η υγειονομική περίθαλψη και η τεχνολογία, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της TA. Δραστηριοποιείται στην Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και τη Νοτιοανατολική Ασία.

Η TA επένδυσε στην εταιρεία το 2020, χωρίς να αποκαλύψει οικονομικές λεπτομέρειες, σύμφωνα με τότε ανακοίνωση. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η διοίκηση, συμπεριλαμβανομένου του τότε διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου Damien Honan, συμφώνησε να συνεχίσει να ηγείται της επιχείρησης και να είναι μέτοχοι μαζί με την TA. Ο Honan είναι σήμερα εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρείας.

Διαβάστε ακόμη

Κίνητρα για να γίνουν «bankable» 100.000 ελληνικές επιχειρήσεις

Νίκος Βαρβέρης: Το Interni «χρύσωσε» ξανά τη Moda Bagno (pics) 

Αυτά είναι τα ακριβότερα μπουκάλια Jack Daniel’s στον κόσμο

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ