Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ απέφυγε το σχόλιο του Ντόναλντ Τράμπ πως η απροθυμία της να σταματήσει την είσοδο εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων στη Γερμανία είναι “τρελή”.
Ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Μέρκελ, SteffenSeibert, ανέφερε πως “[Η Καγκελάριος]Δεν έχει να πει τίποτα γι αυτό”.
Με ένα ρεκόρ 800.000 και πλέον προσφύγωννα αναμένονται στη Γερμανία φέτος, η Μέρκελ αναφέρει πως η θέσπιση ορίων και η θέση φραχτών δεν θα σταματήσουν την μαζική έξοδο προσφύγων από τις εμπόλεμες ζώνες όπως η Συρία.
Η Μέρκελ είχε αναφέρει σε συνέντευξή της στη Bild πως το να υπάρχει φιλική υποδοχή προς τους πρόσφυγες είναι “βασική ανθρώπινη αξία”. Η στάση της προσφυγικής εισροής χρειάζεται συντονισμένη κίνηση από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.
Ο Τράμπ, ο οποίος ηγείται της αναμέτρησης για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών στις ΗΠΑ, κριτίκαρε την στρατηγική της γερμανικής κυβέρνησης ως προς το προσφυγικό, σφοδρά, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο αμερικανικό κανάλι CBS.
“Kοιτάξτε, η Ευρώπη πρέπει να το αντιμετωπίσει. Αλλά θα έχουν βίαιες διαδηλώσεις στη Γερμανία. Αυτό που συμβαίνει στη Γερμανία, πάντα νόμιζα πως η Μέρκελ είναι αυτή η μεγάλη ηγέτης. Αλλά αυτό που κάνει στη Γερμανία είναι τρελό. Είναι τρελό”, ανέφερε ο Τράμπ.

Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.