Οι τεχνολογικές μετοχές στις ΗΠΑ έχουν περιθώριο περαιτέρω ανόδου, καθώς η δυναμική της τεχνητής νοημοσύνης συνεχίζει να στηρίζει τις προοπτικές πωλήσεων, σύμφωνα με αναλυτές της Morgan Stanley.
Η ομάδα της MS με επικεφαλής τον Μάικλ Γουίλσον επισημαίνει ότι οι προσδοκίες για αύξηση εσόδων των μεγαλύτερων τεχνολογικών εταιρειών βρίσκονται σε υψηλά πολλών δεκαετιών, ενώ οι αποτιμήσεις έχουν υποχωρήσει μετά τη πρόσφατη μεταβλητότητα στις αγορές. Παράλληλα, η διόρθωση στις μετοχές λογισμικού (software) δημιουργεί, σύμφωνα με την τράπεζα, ελκυστικά σημεία εισόδου σε εταιρείες όπως η Microsoft και η Intuit.
«Περίοδοι όπως αυτή της περασμένης εβδομάδας δεν είναι ασυνήθιστες σε μεγάλους επενδυτικούς κύκλους», σημειώνει ο Γουίλσον σε σχετική ανάλυση, προσθέτοντας ότι τα θεμελιώδη μεγέθη που στηρίζουν το οικοσύστημα της τεχνητής νοημοσύνης παραμένουν ισχυρά, ενώ η δυναμική των εταιρειών που υιοθετούν την AI στις δραστηριότητές τους εξακολουθεί να υπο-εκτιμάται από την αγορά.
Οι εκτιμήσεις αυτές έρχονται σε μια περίοδο όπου οι επενδυτές εμφανίζονται πιο επιφυλακτικοί για την απόδοση των μεγάλων επενδύσεων στην τεχνητή νοημοσύνη. Ο δείκτης Nasdaq 100 κατέγραψε τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από τον Δεκέμβριο, ενώ πιέσεις δέχθηκαν και εταιρείες που θεωρείται ότι ενδέχεται να επηρεαστούν από την εξάπλωση της AI.

Παρά τη διόρθωση, ο δείκτης του Bloomberg για τις «Magnificent Seven» διαπραγματεύεται περίπου στις 29 φορές τα αναμενόμενα κέρδη, ελαφρώς χαμηλότερα από τον μέσο όρο της τελευταίας πενταετίας.
Η ανάλυση της Morgan Stanley δείχνει επίσης ότι οι επενδυτές δεν έχουν ακόμη επιβάλει αυστηρή πειθαρχία στις κεφαλαιουχικές δαπάνες, καθώς οι μετοχές εταιρειών με υψηλές επενδύσεις σε σχέση με τις πωλήσεις συνεχίζουν να υπεραποδίδουν.
Οι αναλυτές της τράπεζας διακρίνουν ιδιαίτερες ευκαιρίες στις εταιρείες που ενσωματώνουν την τεχνητή νοημοσύνη στις βασικές επιχειρηματικές τους λειτουργίες, σημειώνοντας ότι αυτές υπεραποδίδουν κατά περίπου 1% την επόμενη ημέρα ανακοίνωσης αποτελεσμάτων. Παράλληλα, η εξασθένηση του δολαρίου λειτουργεί υποστηρικτικά για τις εταιρείες του Nasdaq-100, οι οποίες αντλούν περίπου το μισό των εσόδων τους από το εξωτερικό.
Η Morgan Stanley βλέπει επίσης ευρύτερη βελτίωση στις αναθεωρήσεις κερδών στους κλάδους των ημιαγωγών, του λογισμικού, του τεχνολογικού εξοπλισμού και στις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες, ενισχύοντας την εκτίμηση ότι ο κύκλος ανόδου της τεχνολογίας δεν έχει ολοκληρωθεί.
Διαβάστε ακόμη
Το «μάτι» της ΑΑΔΕ σε όλα τα επιδόματα
Το παρασκήνιο του LNG: Ποιοι μπλοκάρουν την απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο
Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.