search icon

Bloomberg

Νοοrd: Η περιοχή του Άμστερνταμ που μετατράπηκε σε “hotspot” ανάπτυξης

Όταν ο Vincent Vollenbrock ζούσε στο βόρειο λιμάνι του Amsterdam όταν ήταν μικρός, τριγύριζε σε παρατημένους, τρύπιους δρόμους και άδειες αποβάθρες, και πέταγε τούβλα σε παρατημένες αποθήκες

Όταν ο Vincent Vollenbrock ζούσε στο βόρειο λιμάνι του Amsterdam όταν ήταν μικρός, τριγύριζε σε παρατημένους, τρύπιους δρόμους και άδειες αποβάθρες, και πέταγε τούβλα σε παρατημένες αποθήκες. Τώρα, ο ίδιος βοηθά τους επενδυτές οι οποίοι το έχουν μετατρέψει στο γρηγορότερα αναπτυσσόμενο κομμάτι της πόλης.

“Είχε πλάκα να μεγαλώνεις εκεί αλλά όλες οι αποθήκες ήταν ή παρατημένες ή είχαν μέσα… καταληψίες”, ανέφερε ο 33χρονος σύμβουλος της BNP Paribas Real Estate. “Τώρα η περιοχή αναπτύσσεται γοργά”.

Η περιοχή Noord βιώνει εκπληκτική ανάπτυξη, αφού οι τιμές των ακινήτων στην πόλη και η υπόσχεση ενός νέου Μετρό αποκεντρώνει το Amsterdam, με τους πολίτες να ψάχνουν φθηνότερα ακίνητα. Επιχειρήσεις όπως η Blackstone και η Hilton Worldwide Holdings πρόσφατα επένδυσαν σε πολυκατοικίες, ξενοδοχεία και ένα εμπορικό κέντρο στην περιοχή.

“Το αποκαλώ ως Williamsburg του Amsterdam”, ανέφερε ο Michiel de Bruine της Bouwinvest, κάνοντας ευθεία αναφορά στην γοργά αναπτυσσόμενη περιοχή του Brooklyn της Νέας Υόρκης. “Πριν από δέκα χρόνια, δεν θα κυκλοφορούσες στην περιοχή μετά τη δύση του ηλίου”.

Exit mobile version