search icon

Bloomberg

Ο Beto O’Rourke υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ

Ο πρώην γερουσιαστής του Τέξας έχασε τη μάχη της εκλογής από τον Ρεπουμπλικανό Ted Cruz το 2018

Ο Δημοκρατικός Beto O’Rourke «βούτηξε» με τη σειρά του στην ήδη πολυπρόσωπη προεδρική κούρσα του κόμματος, ποντάροντας στη δύναμη «του αστεριού του» και τη συγκέντρωση χρημάτων που επέδειξε κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του για τη Γερουσία στο Τέξας πέρυσι για να κυριαρχήσει σε στην πολύμηνη εκλογική εκστρατεία.

Ο πρώην γερουσιαστής του Τέξας έχασε τη μάχη της εκλογής από τον Ρεπουμπλικανό Ted Cruz το 2018, αλλά κατόρθωσε να χτίσει μια αναγνωρισιμότητα σε εθνικό επίπεδο με το ασυνήθιστο και αισιόδοξο ύφος του, σε συνδυασμό με ένα λαϊκιστικό μήνυμα που του απέφερε σχεδόν 80 εκατομμύρια δολάρια κυρίως σε μικρές δωρεές.

Ο O’Rourke ανακοίνωσε την κάθοδό του στη μάχη μέσω μιας τηλεοπτικής ανακοίνωσης, παρακάμπτοντας την παραδοσιακή ομιλία του στην πατρίδα του και προετοιμάζοντας τους πολίτες για μια μη συμβατική εκστρατεία. Ο ίδιος ταξίδεψε στην Αϊόβα για ένα τριήμερο ταξίδι προκειμένου να συναντηθεί με ψηφοφόρους που θα συμμετάσχουν στις προκριματικές τον επόμενο Φεβρουάριο, που είναι η πρώτη επίσημη μάχη στον αγώνα για την υποψηφιότητα των Δημοκρατικών.

“Κατεβαίνω ως υποψήφιος για να σας υπηρετήσω ως ο επόμενος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής”, δήλωσε ο O’Rourke στο βίντεο που κυκλοφόρησε την Πέμπτη το πρωί. “Αυτή είναι μια καθοριστική στιγμή αλήθειας για αυτή τη χώρα και για κάθε έναν από εμάς”.

Exit mobile version