Mία από τις καμπάνιες που υποστηρίζει ένα Brexit βασίζεται σε μία ομάδα Αμερικανών εξπέρ δεδομένων έτσι ώστε να κερδίσουν ψηφοφόρους.
Το γκρουπ Leave.EU, το οποίο συνδέεται με το κόμμα UKIP του Nigel Farage, φαίνεται πως προσέλαβε τον Gerry Gunster, πρόεδρο της συμβουλευτικής Goddard Gunster της Ουάσινγκτον, και την Brittany Kaisen της Cambridge Analytica (Νέα Υόρκη, Λονδίνο) για να φτιάξουν μία στρατηγική που θα πείσει του ψηφοφόρους να υποστηρίξουν ένα “Brexit”. Η ειδικότητα του Gunster είναι δημοψηφίσματα. Της Kaiser είναι η ανάλυση των δεδομένων των ψηφοφόρων.
Τα περισσότερα γκάλοπ δείχνουν πως οι Βρετανοί θέλουν να παραμείνουν στην ΕΕ, με μικρή όμως διαφορά από αυτούς που αναζητούν το Brexit. 1/5 των ψηφοφόρων είναι αναποφάσιστο. Η ιστορία αποδεικνύει πως οι αναποφάσιστοι θα διαλέξουν την παραμονή, κάτι που μάλλον θα υποστηρίξει και ο πρωθυπουργός David Cameron όπως και το κόμμα της αντιπολίτευσης των Εργατικών. Ένα γκάλοπ της Survation το οποίο παρήγγειλε η Leave.EU δείχνει πως 42% είναι υπέρ της παραμονής και 40% είναι υπέρ του Brexit, ενώ 18% είναι αναποφάσιστο.
“Οι περισσότεροι ψηφίζουν το status quo”, ανέφερε ο Gunster σε συνέντευξή του στο Λονδίνο. “Θα τους δώσουμε έναν λόγο να πουν πως ‘Είμαι άνετος με ένα Brexit”.
H βρετανική πολιτική έχει μερικώς επιτυχημένη ιστορία με αναλυτές από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Ο David Axelrod δεν μπόρεσε να κάνει για το κόμμα των Εργατικών αυτό που έκανε για τον Ομπάμα. Από την άλλη, ο Jim Messina, ο οποίος ήταν κι αυτός στην ομάδα Ομπάμα βοήθησε την ομάδα του Κάμερον, αφού στοχοποίησε ψηφοφόρους και τους έφερε στην παράταξή τους. Αυτό θέλει να πράξει και η Leave.EU: την αναγνώριση διαφορετικών γκρουπ ψηφοφόρων και την αλλαγή πλεύση τους προς το μέρος του Brexit.

Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.