Σε συνομιλίες για την πιθανή επιστροφή του στο τιμόνι της OpenAI βρίσκεται ο Σαμ Άλτμαν, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Bloomberg.

Δημοσίευμα του Bloomberg επικαλούμενο καλά πληροφορημένες πηγές, υποστηρίζει πως ο Άλμαν βρίσκεται σε συνομιλίες με τουλάχιστον ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, τον Άνταμ Ντ’Άντζελο, αν και ξεκαθαρίζει πως δεν είναι βέβαιο ότι θα καταλήξουν σε συμφωνία.

Στις συνομιλίες φαίνεται πως εμπλέκονται και κάποιοι από τους μετόχους του OpenAI, πολλοί από τους οποίους ασκούν πιέσεις για την επαναπρόσληψη του Άλτμαν. Ανάμεσα στους μετόχους αυτούς είναι τα fund του Thrive Capital, του Khosla Ventures και του Tiger Global Management, ενώ σε στενή συνεργασία βρίσκεται και η Sequoia Capital.

Ένα από τα σενάρια που βρίσκονται στο τραπέζι αφορούν το ενδεχόμενο ο πρώην CEO να επιστρέψει ως διευθυντής σε ένα μεταβατικό συμβούλιο.

Μάλιστα ο πρώην co-CEO της Salesforce Inc., Μπρετ Τέιλορ, θα μπορούσε επίσης να αναλάβει καθήκοντα ως διευθυντής σε ένα νέο συμβούλιο.

Σε κάθε περίπτωση το γεγονός ότι ο Άλτμαν και το διοικητικό συμβούλιο της OpenAI βρίσκονται και πάλι σε επικοινωνία αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη, δεδομένου πως μέχρι και τη Δευτέρα η διεύθυνση της εταιρείας αρνιόταν κατηγορηματικά να έχει οποιαδήποτε επικοινωνία με τον Άλτμαν, ο οποίος θυμίζουμε ότι απολύθηκε την Παρασκευή.

Τη Δευτέρα, η αντιπρόεδρος διεθνών σχέσεων της OpenAI, Αν Μακάνζου, έστειλε εσωτερικό σημείωμα στο προσωπικό της εταιρείας στο οποίο υποστήριζε ότι η εταιρεία βρίσκεται σε εντατικές συνομιλίες με το Δ.Σ., τον Άλτμαν και τον νέο CEO, Έμετ Σιρ. Το σημείωμα αυτό ήρθε σε απάντηση της απειλής που εξέφρασε μεγάλο μέρος των εργαζομένων της εταιρίας πως θα παραιτηθεί, αν ο Άλτμαν δεν επιστρέψει στη θέση του.

Πάντως, είναι σαφές ότι η εταιρεία πιέζεται να ξεδιαλύνει το… χάος που έχει δημιουργηθεί γρήγορα και κυρίως πριν την αργία του Thanksgiving, την Πέμπτη, ανέφερε πηγή στο Bloomberg. Κι αυτό διότι η διοίκηση δεν θέλει τους εργαζόμενους να περάσουν τις επόμενες ημέρες σε ένα κλίμα αβεβαιότητας για το καθεστώς των θέσεων τους.

Η απόφαση του Δ.Σ. να προχωρήσει απρόσμενα στην απόλυση του Άλτμαν προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην αγορά. Το συμβούλιο υποστήριξε ότι ο μέχρι πρότινος CEO δεν ήταν συνεπής στην επικοινωνία του, ενώ έκτοτε αρκετά μέλη προσπάθησαν να απωθήσουν τις πληροφορίες πως η απομάκρυνση του μπορεί να σχετιζόταν με ερωτήματα που αφορούσαν τυχόν παρατυπίες ή προβλήματα ασφάλειας.

Ο CEO της Microsoft, Σατια Ναντέλα, που είναι ο κυριότερος επενδυτής της εταιρείας δήλωσε δημοσίως ότι δεν του δόθηκε καμία εξήγηση για την απόφαση.

Ακόμη και ο νέος CEO, Έμετ Σιρ, έχει υποστηρίξει πως παραμένει στο… σκοτάδι για τις συνθήκες απομάκρυνσης του Άλτμαν, δηλώνοντας μάλιστα πως και ο ίδιος δεν σκοπεύει να παραμείνει στη θέση, αν το συμβούλιο δεν επικοινωνήσει και τον ενημερώσει με σαφήνεια για τους λόγους που το οδήγησαν στην αιφνίδια απόλυση του προκατόχου του.

Η OpenAI αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες του Bloomberg.

Διαβάστε ακόμη

Τράπεζες: «Χρησμοί» Μυλωνά – Μεγάλου για τα επόμενα βήματα της αποεπένδυσης του ΤΧΣ

Πλειστηριασμός: Παράταση στο «θρίλερ» για τη βίλα Βγενόπουλου με αναστολή στο «παρά πέντε» (pics)

O Χαβιέρ, ο Αλέξης και ο Γιάνης (θυμάστε;), ο Γαβριήλ βγαίνει στην αγορά, το deal του ΟΤΕ στη Ρουμανία, το ευρωομόλογο του Τιτάνα και οι εταιρείες της πληροφορικής

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ