Η εταιρεία Pantone ειδικεύεται στην ανάμειξη και τη δημιουργία νέων χρωμάτων.

Για το νέο έτος, κατάφερε να δημιουργήσει μια νέα, πολύ ξεχωριστή και ιδιαίτερη απόχρωση που υπόσχεται να γίνει το «χρώμα της χρονιάς» για το 2022.

Ένας απλός πελάτης θα περιέγραφε το νέο αυτό χρώμα πιθανότατα, ως μωβ ή βιολετί. Στην καλύτερη περίπτωση, θα το ονόμαζε … το χρώμα της λεβάντας.

Η εταιρεία ωστόσο, δεν αρκέστηκε σε κάτι τόσο απλό. Το χρώμα της χρονιάς για το έτος 2022 ακούει στο όνομα Pantone 17-3938 Very Peri. Λέγεται ότι συνδυάζει «την πιστότητα και τη σταθερότητα του μπλε με την ενέργεια και τον ενθουσιασμό του κόκκινου».

Τι είναι όμως, αυτό που κάνει το Very Peri τόσο ξεχωριστό;

Σύμφωνα με την εταιρεία, η νέα απόχρωση:

  • Διαχέει «μια ξέγνοιαστη αυτοπεποίθηση και μια τολμηρή περιέργεια που ζωντανεύει το δημιουργικό μας πνεύμα»
  • Μας βοηθά να αγκαλιάσουμε «το αλλοιωμένο τοπίο πιθανοτήτων της σημερινής εποχής ανοίγοντάς μας ένα νέο παράθυρο επιλογών ενώ ξαναγράφουμε τη ζωή μας»
  • Αποτελεί σύμβολο του παγκόσμιου πνεύματος των καιρών μας
  • Καθώς βγαίνουμε από μια μακρά περίοδο απομόνωσης, οι αντιλήψεις και τα πρότυπά μας αλλάζουν. Για το λόγο αυτό, το Pantone 17-3938 Very Peri απεικονίζει τις αλλαγές της σύγχρονης ζωής και τον τρόπο με τον οποίο οι χρωματικές τάσεις στον ψηφιακό κόσμο εκδηλώνονται στο φυσικό κόσμο και αντίστροφα
  • Επιδεικνύει μια αυθάδη, χαρούμενη στάση και δυναμική παρουσία που ενθαρρύνει τη θαρραλέα δημιουργικότητα και αφήνει την φαντασία ελεύθερη 

«Το Χρώμα της Χρονιάς, Pantone  17-3938 Very Peri, αντικατοπτρίζει τελικά, όσα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή, στην παγκόσμια κουλτούρα, εκφράζοντας συγχρόνως, όλα εκείνα που οι άνθρωποι αναζητούν ελπίζοντας πως κάποια στιγμή θα μπορέσουν να βρουν και τις αντίστοιχες απαντήσεις. Και θα τις βρουν μέσα από το συγκεκριμένο χρώμα» δηλώνει χαρακτηριστικά η Λόρι Πρέσμαν, αντιπρόεδρος της Pantone Color Institute.

 

 

 

Διαβάστε ακόμη

Ο αθεόφοβος πλειστηριασμός, οι έξι για τα 150 στρέμματα της Καβάλας, τα σχέδια Θεοδωρόπουλου και η παραίτηση της Αλεξάνδρας 

Τι ψάχνει στην Ελλάδα ο κληρονόμος του Mr IΚΕΑ – Ο ρόλος της e-eat (pics)

Μηχανισμός Έγκαιρης Προειδοποίησης: Πώς θα γλιτώσετε το… κοκκίνισμα ή την πτώχευση