Την τελευταία του πνοή άφησε, πλήρης ημερών, στα 91 του χρόνια ο Έβελιν ντε Ρότσιλντ, ο άνθρωπος που βοήθησε στην ένωση των βρετανικών και γαλλικών βραχιόνων της διάσημης τραπεζικής και επενδυτικής δυναστείας.

Πέθανε «ειρηνικά στο σπίτι του», ανέφερε η Ένωση Τύπου του Ηνωμένου Βασιλείου, επικαλούμενη δήλωση της οικογένειάς του.

Ξεκινώντας το 1976, ο Ρότσιλντ υπηρέτησε επί 27 έτη ως πρόεδρος της N.M. Rothschild & Sons, της αλυσίδας της οικονομικής δυναστείας με έδρα το Λονδίνο, η οποία ξεκίνησε από τον προ-προ-προ πάππου στα τέλη του 18ου αιώνα. Μεταξύ των πολλών άλλων ρόλων της, η τράπεζα που είναι σήμερα γνωστή ως Rothschild & Co. βοήθησε στη χρηματοδότηση της νίκης του Δούκα του Ουέλινγκτον επί του Ναπολέοντα το 1815 στη μάχη του Βατερλό.

Πριν αποχωρήσει στα 2003, κατάφερε να επιτύχει έναν μακρόπνοο στόχο που ήταν η συνένωση των δραστηριοτήτων στη Βρετανία με τη γαλλική Rothschild & Compagnie Banque. Αυτό θεωρήθηκε ως βήμα – κλειδί στο να παραμείνει ανταγωνιστική απέναντι σε πολλές νεότερες , αλλά επίσης και μεγαλύτερες πολυεθνικές τράπεζες.

Από το 1972 έως το 1989 ήταν πρόεδρος του περιοδικού Economist, το οποίο, σε συνέντευξή του το 2002 στο Bloomberg News, αποκάλεσε «πιθανώς την πιο ανεξάρτητη έκδοση στον κόσμο». Η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ ήταν μια από τις προσωπικότητες που είχαν ζητήσει τις οικονομικές συμβουλές του Έβελιν ντε Ρότσιλντ. 

Διαβάστε ακόμη:

Αλλάζουν όλα για τις μισθώσεις τύπου Airbnb – Οι προτάσεις και οι αντιδράσεις της αγοράς

«Λεονταρίδης»: Απειλή πλειστηριασμού για τη γνωστή εταιρεία επίπλων (pics)

Γεωτρήσεις σε Κρήτη και Πελοπόννησο: Εκδόθηκε η NAVTEX για το Sanco Swift – Το χρονοδιάγραμμα