Η απόφαση της Ινδονησίας να ορίσει μια τραγουδίστρια της ποπ ως εκπρόσωπο της χώρας στην Ομάδα των 20 (G20), αποτελεί το πιο πρόσφατο παράδειγμα της προσπάθειας της κυβέρνησης της να κερδίσει την εμπιστοσύνη της νέας γενιάς.

Ειδικότερα, η Μάουντ Αγιούντα, μια 27χρονη τραγουδίστρια και ηθοποιός, είναι η νέα εκπρόσωπος της Ινδονησίας στη G20. Η Αγιούντα αναλαμβάνει τον συγκεκριμένο ρόλο καθώς η Ινδονησία αναμένεται να φιλοξενήσει τους ηγέτες των 20 μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου, στον απόηχο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται πως Ρώσοι αντιπρόσωποι έχουν προσκληθεί στη συνάντηση των G20 στην Ουάσιγκτον αυτή την εβδομάδα, παρά τις απειλές άλλων κρατών για μποϊκοτάζ.

Σύμφωνα ωστόσο, με πληροφορίες του Bloomberg, η Αγιούντα, στερείται διπλωματικής καθώς και οικονομικής εμπειρίας. Παρόλα αυτά, ανέλαβε τα νέα της καθήκοντα στις 31 Μαρτίου. Στην πρώτη της ενημέρωση, φάνηκε να αγνοεί ερωτήσεις σχετικά με την παρουσία του Πούτιν. Ως μέρος μιας ομάδας εκπροσώπων, ο ρόλος της δημοφιλούς τραγουδίστριας είναι να αναφέρει τα αποτελέσματα της συνάντησης της G20 που σχετίζονται με την Ινδονησία, ενώ ευαίσθητα θέματα θα χειρίζονται άλλοι εκπρόσωποι, ανέφερε η ίδια.

Η εν λόγω απόφαση είναι άρρηκτα συνυφασμένη με τις προσπάθειες που καταβάλλει η διοίκηση του προέδρου της Ινδονησίας, Τζόκο Ουιντόντο, προκειμένου να έρθει πιο κοντά με τους νέους της χώρας οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τα υψηλά ποσοστά ανεργίας. Το τελευταίο διάστημα μάλιστα, μια σειρά από διασημότητες, ιδρυτές startup και παιδιά μεγιστάνων αναλαμβάνουν πολιτικούς ρόλους στην Ινδονησία.

Πιο αναλυτικά, περισσότεροι από τους μισούς κατοίκους της χώρας είναι πολίτες ηλικίας κάτω των 35 ετών και το ποσοστό ανεργίας για τα άτομα ηλικίας 16 έως 30 ετών κυμαινόταν στο 14% πέρυσι. Παρά τα κρατικά προγράμματα κατάρτισης για την απασχόληση και τις υποτροφίες που χορηγήθηκαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, περίπου 1/5 νέους στην Ινδονησία δεν εργάζεται ούτε σπουδάζει, στοιχεία που φαίνεται να απομακρύνουν την Ινδονησία από το στόχο της να γίνει μια οικονομία υψηλότερου εισοδήματος έως το 2045.

Στο μεταξύ, πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι τάσσονται κατά της συγκεκριμένης απόφασης υποστηρίζοντας πως η χώρα χρειάζεται έναν εκπρόσωπο που να διαθέτει τις απαραίτητες γνώσεις και το υπόβαθρο ώστε να είναι σε θέση να συζητά για κρίσιμα παγκόσμια ζητήματα στη G20.

 

Διαβάστε ακόμη:

Η «μάχη» της κιλοβατώρας: Από Μάιο το σχέδιο για την ακρίβεια

Απευθείας συνδέσεις με 20 πόλεις του εξωτερικού από την SKY express

Εκπνέει η προθεσμία για την επικαιροποίηση των στοιχείων στο Taxisnet της ΑΑΔΕ