Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin απέρριψε μία συμμαχία υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ενάντια στο ΙΚ, χαρακτηρίζοντάς την αναποτελεσματική, ενώ παράλληλα υποστήριξε πως πρέπει να υπάρξει στενή συνεργασία με τις Συριακές δυνάμεις του προέδρου Bashar al-Assad.

“Πρέπει να γνωρίζουμε τί τύπου επεμβάσεις πρέπει να κάνουμε, που πρέπει να χτυπήσουμε και ποιος θα προχωρήσει χερσαία μετά από αυτές τις επεμβάσεις”, ανέφερε ο Putin σε συνέντευξή του με τον Charlie Rose κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής των Ηνωμένων Εθνών. “Οι μικρές αεροπορικές επιδρομές δεν επιλύουν το πρόβλημα”.

Ο Ρώσος πρόεδρος ο οποίος κάλεσε για μία συμμαχία με την εντολή των Ηνωμένων Εθνών για την καταπολέμηση του ΙΚ σε ομιλία του τη Δευτέρα πριν τη συνάντηση που είχε με τον Barack Obama, έχει ήδη προσγειώσει μαχητικά αεροσκάφη σε Συριακή βάση. Οι ΗΠΑ έχουν αντιταχθεί σε συμμαχία με τον Άσαντ, αλλά η πίεση του Πούτιν πως η συμμαχία πρέπει να εμπεριέχει και τις Συριακές δυνάμεις βρίσκει σύμφωνους όλο και περισσότερους στην Ευρώπη, η οποία δέχεται τεράστιο προσφυγικό κύμα.

Η Ρωσία, σύμφωνα με τον Πούτιν, δεν έχει ακόμη πλάνα για αποστολή χερσαίων δυνάμεων στη Συρία. “Αλλά εξετάζουμε το ενδεχόμενο επέκτασης της βοήθειάς μας μέσω συνεργασίας με τον πρόεδρο Άσαντ αλλά και τους συμμάχους μας σε άλλες χώρες”.

Ο Ομπάμα ανέφερε πως οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να συνεργαστούν με τη Ρωσία αλλά και το Ιράν προς επίλυση του Συριακού προβλήματος, αλλά επανέλαβε την ανάγκη του τέλος της προεδρίας του Άσαντ.

“Ο ρεαλισμός μας επιβάλλει πως πρέπει να υπάρξει συμφωνία για την καταπολέμηση του ΙΚ. Αλλά ο ρεαλισμός επίσης μας επιβάλλει πως πρέπει να υπάρξει νέος ηγέτης στη Συρία”, ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.