Η οικονομία των ΗΠΑ χειροτερεύει κατά το 69% των Αμερικανών, το υψηλότερο ποσοστό από το 2008, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ABC News/Ipsos.

Τρεις μήνες πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές στο Κογκρέσο, μόνο το 37% δήλωσε ότι εγκρίνει τον τρόπο με τον οποίο ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χειρίζεται την οικονομική ανάκαμψη, ποσοστό που δεν έχει αλλάξει σε σχέση με τον Ιούνιο.

Η κατήφεια έρχεται παρά τη σημαντική αύξηση της απασχόλησης και το χαμηλότατο ποσοστό ανεργίας, το οποίο αντισταθμίζεται από τον πληθωρισμό που τρέχει στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δεκαετιών. Η αμερικανική οικονομία συρρικνώνεται εδώ και δύο τρίμηνα.

Λίγο περισσότεροι από ένας στους τρεις ερωτηθέντες, ή 34%, δήλωσαν ότι εγκρίνουν τους χειρισμούς του Μπάιντεν σχετικά με τις τιμές της βενζίνης. Το ποσοστό αυτό αυξήθηκε κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες από τον Ιούνιο, καθώς οι τιμές των αντλιών μειώνονται.

Ενόψει των εκλογών της 8ης Νοεμβρίου, το 75% των Ρεπουμπλικάνων δήλωσε ότι είναι ενθουσιώδες να ψηφίσει, έναντι του 68% των Δημοκρατικών και του 49% των ανεξάρτητων.

Σχεδόν οι μισοί δήλωσαν ότι θα ήταν πιο πιθανό να υποστηρίξουν έναν υποψήφιο που θα διατηρούσε νόμιμη την πρόσβαση στις αμβλώσεις. Το ποσοστό υπέρ της αντίθετης στάσης ήταν 27%.

Η δημοσκόπηση για το ABC News/This Week with George Stephanopoulos διεξήχθη στις 5-6 Αυγούστου μεταξύ 665 ενηλίκων. Είχε περιθώριο σφάλματος συν ή μείον 4,2 ποσοστιαίες μονάδες.

Διαβάστε ακόμη:

Ιουλία Χαϊδά (Ικτίνος Ελλάς): Άνοιγμα σε νέες αγορές – Το ελληνικό μάρμαρο που κατέκτησε τον κόσμο

Χάρης Πυλαρινός (Hack the Box): Ποιος είναι ο «εκπαιδευτής» των ηθικών χάκερ (pics)

Σούπερ μάρκετ: Οι μεγάλες αλυσίδες δίνουν τώρα τη «μάχη των νησιών»