Σύμφωνα με την Coles Group Ltd., το δεύτερο μεγαλύτερο σούπερ μάρκετ της Αυστραλίας, ο διάσημος καφές της, με κόστος μόλις 1 δολάριο Αυστραλίας (69 σεντς), καταγράφει τεράστια επιτυχία.

Πιο αναλυτικά, και σύμφωνα με τα αποτελέσματα των κερδών της εταιρείας που κυκλοφόρησαν την Τετάρτη, ο συγκεκριμένος καφές δεν ήταν «ποτέ πιο δημοφιλής». 

Αυτό ωστόσο, είναι ένα τεράστιο πλήγμα για την χώρα στην οποία πριν από μερικούς μήνες, οι λάτρεις του καφέ δεν σκέφτονταν τα χρήματα που θα ξόδευαν για μία κούπα με το αγαπημένο τους ρόφημα, ακόμη και αν αυτή κόστιζε περισσότερα από 5 δολάρια. 

Εξαιτίας ωστόσο, των πληθωριστικών πιέσεων καθώς και της ανόδου των επιτοκίων, οι Αυστραλοί έχουν αναγκαστεί να αλλάξουν τις συνήθειες τους. Οι πολίτες της χώρας επωμίζονται το μεγαλύτερο βάρος των ραγδαίων αυξήσεων των επιτοκίων, την ίδια στιγμή που η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας αγωνίζεται να τιθασεύσει τον πιο θερμό πληθωρισμό των τελευταίων δύο δεκαετιών.

Στο μεταξύ, η πτώση της αγοράς ακινήτων στη συγκεκριμένη χώρα αυξάνει τον κίνδυνο μίας νέας ύφεσης. Οι περισσότεροι οικονομολόγοι αναμένουν ότι η RBA θα αυξήσει τα επιτόκια κατά μισή ποσοστιαία μονάδα για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση τον επόμενο μήνα ενώ οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής εκτιμούν ότι ο πληθωρισμός θα κορυφωθεί λίγο κάτω από το 8% μέσα στο έτος. 

Διαβάστε ακόμη:

3+1 μέτρα ενίσχυσης για τους συνταξιούχους ετοιμάζει η κυβέρνηση

Katy Perry: «Βάπτισε» το νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο Norwegian Prima (pics)

Σούλα Λιάκου: Η άγνωστη ιστορία της κυρίας Cavo Tagoo