Η Insider, μια τουρκική πλατφόρμα μάρκετινγκ που υποστηρίζεται από τεχνητή νοημοσύνη, αποτιμήθηκε σε σχεδόν 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε έναν γύρο χρηματοδότησης κατά τον οποίο συγκέντρωσε περίπου 105 εκατομμύρια δολάρια, αναδεικνύοντας τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης αψηφούν την κρίση στην οποία έχουν εισέλθει οι εταιρείες τεχνολογίας.

Η εταιρεία, που ιδρύθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 2012 από έξι Τούρκους επιχειρηματίες, έλαβε χρηματοδότηση από την Αρχή Επενδύσεων του Κατάρ και την εταιρεία εξαγοράς Esas Private Equity με έδρα την Κωνσταντινούπολη, ανέφερε η Insider σε ανακοίνωσή της την Τετάρτη.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η τεχνητή νοημοσύνη έχει αντισταθμίσει την παγκόσμια μείωση της χρηματοδότησης μέσω venture capitals για νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνολογίας από τότε που η OpenAI κυκλοφόρησε το ChatGPT, οδηγώντας σε ένα μαζικό ενδιαφέρον για την ανατρεπτική αυτή τεχνολογία.

Η εταιρεία Insider έχει συγκεντρώσει συνολικά 274 εκατ. δολάρια. Τον Μάρτιο του 2022, έλαβε 121 εκατ. δολάρια, από επτά επενδυτές, που αποτίμησαν την εταιρεία σε 1,22 δισ. δολάρια.

Η startup θα χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια για επέκταση και «ανυπομονεί για μία ή δύο εξαγορές στην Ευρώπη και στην αγορά των ΗΠΑ για να βελτιωθεί η τεχνολογία μας», δήλωσε η CEO και co-Founder Χάντε Τσιλινγκίρ. Εξετάζει επίσης μια αρχική δημόσια προσφορά το 2025 ή στις αρχές του 2026, πρόσθεσε.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η εταιρεία σημείωσε αύξηση πωλήσεων 280% τους 12 μήνες έως τον Φεβρουάριο στη Βόρεια Αμερική μετά την εγγραφή πελατών όπως η Samsung.

Η πλατφόρμα Insider χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προβλέψει τη μελλοντική καταναλωτική συμπεριφορά. Έχει περισσότερους από 1.200 πελάτες, συμπεριλαμβανομένων των Singapore Airlines, Toyota Motor Corp. και Vodafone Group Plc, σε 28 χώρες.

Διαβάστε ακόμη

Η British Airways ακυρώνει για δεύτερη μέρα πτήσεις από το Χίθροου (tweet)

Ο κορωνοϊός επιστρέφει: Σε επιφυλακή η Κίνα για τη νέα μετάλλαξη ΧΒΒ

Nέος γύρος επενδύσεων ύψους $70 εκατ. στην startup ρομποτικής και τεχνητής νοημοσύνης Figure

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ