Συμφωνία ύψους 2,15 δισεκατομμυρίων δολαρίων υπέγραψε η Τανζανία με δύο κινεζικές εταιρείες για την κατασκευή σιδηροδρόμου που θα συνδέει το κύριο λιμάνι της, το Ντάρ ες Σαλάαμ, με ένα ορυχείο νικελίου στο γειτονικό Μπουρούντι. Η Εταιρεία Σιδηροδρόμων Τανζανίας (Tanzania Railways) ανέθεσε τα συμβόλαια στην China Railway Engineering Group και στην China Railway Engineering Design and Consulting Group Co. στο Ντάρ ες Σαλάαμ.
«Η υπογραφή αυτής της συμφωνίας είναι η πραγμάτωση μιας διμερούς συμφωνίας μεταξύ των κυβερνήσεων της Τανζανίας και του Μπουρούντι», δήλωσε ο Υπουργός Μεταφορών της Τανζανίας, Μακάμε Μπαράβα, μεταδίδει το Bloomberg.
Ο Μπαράβα ανέφερε ότι ο κύριος σκοπός της σιδηροδρομικής γραμμής μήκους 282 χιλιομέτρων (175 μιλίων) Uvinza-Musongati θα διευκολύνει την εξαγωγή του κρίσιμου ορυκτού και να ανοίξει το διασυνοριακό εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών της Ανατολικής Αφρικής.
Η Αφρικανική Τράπεζα Ανάπτυξης θα χρηματοδοτήσει την κατασκευή μέσω δανείου, σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών της Τανζανίας, Μβιγκούλου Ντσεμπά. «Αυτή είναι μια πολύ σημαντική στιγμή γιατί σηματοδοτεί την πρώτη εμπλοκή της AfDB στη χρηματοδότηση των σιδηροδρομικών έργων της Τανζανίας», είπε.
Διαβάστε ακόμη
Masdar: Χρηματοδοτεί το πρώτο πράσινο ferry boat στην γραμμή Πόρου – Γαλατά
Πειραιώς Χρηματιστηριακή: Τι ρωτούν οι ξένοι επενδυτές στο road show στο Παρίσι
Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.