search icon

Bloomberg

Ted Baker: Γιατί απέρριψε την προσφορά $334 εκατ. της Sycamore

Η Sycamore είναι ένα fund με έδρα τη Νέα Υόρκη που εστιάζει σε επιχειρήσεις λιανικής, με κεφάλαιο περίπου 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Το διοικητικό συμβούλιο της Ted Baker απέρριψε δύο προσφορές από το fund Sycamore Partners Management, με την τελευταία εξ αυτών να ανέρχεται στα 254 εκατομμύρια λίρες (334 εκατομμύρια δολάρια).

Η Sycamore πρόσφερε 130 πένες ανά μετοχή στις 18 Μαρτίου και αύξησε την προσφορά της στις 137,5 πένες ανά μετοχή στις 22 Μαρτίου, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Ted Baker. Η δεύτερη προσφορά ήταν 9% υψηλότερη από την τιμή κλεισίματος της Παρασκευής.

Το διοικητικό συμβούλιο του διάσημου brand ανακοίνωσε ότι πιστεύει ότι η εταιρεία μπορεί να αυξήσει την τιμή της μετοχής της πέρα ​​από αυτά τα επίπεδα, μόνη της, μέσω του σχεδίου ανάκαμψης. Η Διευθύνουσα Σύμβουλος Ρέιτσελ Όσμπορν επιδιώκει να δώσει ζωή στο brand περιορίζοντας τα χρέη και τις εκπτώσεις στα προϊόντα, ενισχύοντας τις διαδικτυακές πωλήσεις και ανανεώνοντας το προφίλ της εταιρείας.

Η Sycamore είναι ένα fund με έδρα τη Νέα Υόρκη που εστιάζει σε επιχειρήσεις λιανικής, με κεφάλαιο περίπου 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η εταιρεία ανακοίνωσε στις 18 Μαρτίου ότι σκεφτόταν να προσχωρήσει σε κατάθεση προσφοράς.

Οι μετοχές της εταιρείας, οι οποίες έχουν χάσει πάνω από το 90% της αξίας τους τα τελευταία τέσσερα χρόνια, σημείωσαν άνοδο έως και 2,5% τη Δευτέρα το πρωί στην αγορά του Λονδίνου. Η εταιρεία συγκέντρωσε 105 εκατομμύρια λίρες πουλώντας νέες μετοχές το 2020.

Όπως ανέφερε το Bloomberg σε δημοσίευμά του τον Ιανουάριο, η Sycamore ήταν μία από τις πολλές εταιρείες που εξετάζουν μια προσφορά για τη Walgreens Boots Alliance Inc. Η Sycamore κατείχε προηγουμένως εμπορικά σήματα, συμπεριλαμβανομένων των Kurt Geiger και Nine West. Πρόσφατα, φέρεται να στοχεύει επίσης την Kohl’s, μια αλυσίδα πολυκαταστημάτων των ΗΠΑ.

Διαβάστε ακόμα:

Τι φέρνει ο «β’ ψυχρός πόλεμος» στην οικονομία

Λάδι στη «φωτιά» των ανατιμήσεων ρίχνει η ανησυχία για ελλείψεις

Δείτε τη μεταμόρφωση του Σαρόγλειου Μεγάρου στην Ομόνοια – Στις 29/3 ανοίγει το νέο ξενοδοχείο της Marriott

Exit mobile version