Ο Ρώσος ολιγάρχης Φαρχάντ Αχμέντοφ συμφώνησε τελικά να καταβάλει στην πρώην σύζυγό του χρηματική αποζημίωση – ρεκόρ ύψους 186 εκατ. δολαρίων, βάζοντας τέλος στη μεγαλύτερη δικαστική διαμάχη διαζυγίου που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ τα δικαστήρια του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η πρώην σύζυγος του Ρώσου επιχειρηματία με καταγωγή από το Αζερμπαϊτζάν, Τατιάνα Αχμέντοβα προχώρησε σε συμβιβασμό ο οποίος λαμβάνει υπόψιν όχι μόνο χρηματικά ποσά αλλά και διάφορα έργα τέχνης μεγάλης αξίας. Η διευθέτηση που πέτυχε αντιστοιχεί περίπου στο ένα της αποζημίωσης που είχε επιδικάσει το δικαστήριο του 2016, ανέφερε με ανακοίνωσή του εκπρόσωπος του Αχμέντοφ.

Η συμφωνία βάζει τέλος σε μία «πικρή» και μακροχρόνια διαμάχη ανάμεσα στους δύο πρώην συντρόφους, με την οποία ο ο ολιγάρχης φαίνεται να διατηρεί στην κατοχή του το υπερπολυτελές γιοτ του, Luna των 115 μέτρων.

Η διαμάχη γύρω από τα περιουσιακά στοιχεία έχει περάσει από σαράντα κύματα. Πρωτοδίκως οι δικαστικές αρχές του Λονδίνου είχαν επιδικάσει στην Τατιάνα περίπου 450 εκατομμύρια λίρες, ποσό που αντιστοιχεί στο 41% των περιουσιακών στοιχείων του Φαρχάντ – το 2016.

Ο γεννημένος στο Αζερμπαϊτζάν Φαρχάντ απέκτησε το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του από την πώληση του μεριδίου που κατείχε σε ρωσική εταιρεία παραγωγής φυσικού αερίου το Νοέμβριο του 2012 έναντι 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο, ο δισεκατομμυριούχος αρνήθηκε να αποζημιώσει τη σύζυγό του, έθεσε θέμα δικαιοδοσίας του δικαστηρίου και μετακόμισε στη Ρωσία.

«Προτιμώ να κάψω αυτά τα χρήματα αντί να της τα δώσω», είπε ο Φαρκάντ σε ένα μήνυμα που απέστειλε μέσω WhatsApp στον γιο του τον Μάρτιο 2016. Το ζευγάρι γνωρίστηκε το 1989, παντρεύτηκε τέσσερα χρόνια αργότερα και μετακόμισε στο Λονδίνο, από τότε η Τατιάνα ζει εκεί με τα δύο παιδιά τους. Ο γάμος τερματίστηκε επίσημα στα τέλη του 2014.

Διαβάστε ακόμα:

Γιώργος Προκοπίου στο newmoney: Αυτά είναι τα σχέδιά μου για τον Σκαραμαγκά

e-ΕΦΚΑ: Τι εισφορές πληρώνουν οι μισθωτοί με μπλοκάκι – Πώς θα κάνουν δήλωση

Ταξίδι με πλοίο: Πώς θα επιστρέφουν οι ταξιδιώτες από τα νησιά προς την ηπειρωτική Ελλάδα