Παραμένει σε τροχιά κερδοφορίας η TUI για το 2022, με τις κρατήσεις και τις τιμές να να διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα για το υπόλοιπο του καλοκαιριού, παρόλο που οι Ευρωπαίοι πιέζονται από την ακρίβεια.

Ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός πράκτορας στον κόσμο αναμένει να ανακοινώσει «σημαντικά θετικά» υποκείμενα κέρδη προ τόκων και φόρων για τους 12 μήνες έως τον Σεπτέμβριο.

Η TUI με έδρα το Ανόβερο της Γερμανίας είχε κέρδη ύψους 48 εκατομμυρίων ευρώ κατά το τρίτο τρίμηνο, προτού προκύψει κόστος 75 εκατ. ευρώ από τα προβλήματα στις αερομεταφορές. Οι αναλυτές είχαν προβλέψει κέρδη 29 εκατ. ευρώ περίπου.

Η ταξιδιωτική βιομηχανία στην Ευρώπη βλέπει ισχυρή ανάκαμψη, καθώς το τέλος των περιορισμών του Covid απελευθερώνει τη συσσωρευμένη ζήτηση για διακοπές. Οι αεροπορικές εταιρείες και οι ταξιδιωτικές εταιρείες αποκομίζουν κέρδη από τους υψηλούς ναύλους και τις τιμές των δωματίων, παρόλο που αντιμετωπίζουν ένα κύμα καθυστερήσεων και ακυρώσεων που συνδέονται με τις ελλείψεις σε εργατικό δυναμικό σε ολόκληρη την περιοχή.

Σύμφωνα με την TUI, οι μέσες τιμές είναι επί του παρόντος περίπου κατά 25% πάνω από τις τιμές πριν από τον κορωνοϊό, με τις κρατήσεις στο 90% του επιπέδου του καλοκαιριού του 2019.

Ο οικονομικός διευθυντής Σεμπάστιαν Έμπελ, ο οποίος θα πάρει τα ηνία από τον Φρίντριχ Γιούσεν τον Οκτώβριο, είπε ότι η επιχείρηση είχε καλή απόδοση «παρά τις λειτουργικές προκλήσεις στον ευρωπαϊκό τουριστικό τομέα».

Το τμήμα ξενοδοχείων και resorts της εταιρείας σημείωσε θετικά αποτελέσματα για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο, ενώ ο κλάδος κρουαζιέρας τερμάτισε τις απώλειες νωρίτερα από το αναμενόμενο, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Διαβάστε ακόμα:

Επισύνδεσης συνέχεια: Νέο θεσμικό πλάνο για την ΕΥΠ από το Μαξίμου – Πώς αντιδρούν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ

Σταϊκούρας: Επετεύχθη ένας μεγάλος εθνικός στόχος με την έξοδο της Ελλάδας από την Ενισχυμένη Εποπτεία

eXp Realty: Οποιαδήποτε ύφεση στα ακίνητα θα είναι προσωρινή – Η Ελλάδα στις top επιλογές