Η Virgin Atlantic Airways εξετάζει το ενδεχόμενο IPO στο χρηματιστήριο του Λονδίνου καθώς η εταιρεία προετοιμάζεται για την επόμενη μέρα της πανδημίας.

Τα στελέχη της αεροπορικής εταιρείας βρίσκονται σε συζητήσεις με τραπεζίτες και πιθανούς επενδυτές και ενδεχομένως να ανακοινώσουν τα σχέδια της εταιρείας για IPO το φθινόπωρο, σύμφωνα με ανώνυμη πηγή που επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg.

Εφόσον ληφθεί η σχετική απόφαση, θα είναι η πρώτη φορά από την ίδρυση της εταιρείας το 1984 όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να αγοράσει μετοχές του εμβληματικού αερομεταφορέα του δισεκατομμυριούχου Ρίτσαρντ Μπράνσον.

To πλειοψηφικό πακέτο της Virgin Airways ανήκει επί του παρόντος στην Branson’s Virgin Group, ενώ το υπόλοιπο 49% ανήκει στην Delta Air Lines.

Πρώτο Sky News έκανε λόγο για το ενδεχόμενο Αρχικής Δημόσιας Προσφοράς με τους εκπροσώπους της εταιρείας να αρνούνται να σχολιάσουν το σχετικό δημοσίευμα.

Η ενδεχόμενη δημόσια εγγραφή θα έρθει έπειτα από 18 δύσκολους μήνες για τη Virgin, λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών παγκοσμίως που περιόρισαν σημαντικά τις αεροπορικές πτήσεις.

Η εταιρεία ανακοίνωσε τον Απρίλιο ότι αναμένει ζημιές άνω του 1 δισεκατομμυρίου λιρών (1,39 δισεκατομμύρια δολάρια) , αλλά στοχεύει να επιστρέψει στα κέρδη το 2022. Η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει αρκετούς κύκλους χρηματοδότησης και προχώρησε στην πώληση αεροσκαφών για να αντιμετωπίσει την κρίση.

Διαβάστε ακόμα:

Πυρόπληκτοι: Αποζημιώσεις σε δύο στάδια – Αναλυτικά όλα τα μέτρα στήριξης

Τηλεργασία και Προσωπικά Δεδομένα: 20 χρήσιμες ερωταπαντήσεις και κατευθυντήριες γραμμές

Κορωνοϊός: Σε ισχύ το mini lockdown στο Ηράκλειο Κρήτης – Ποια μέτρα εφαρμόζονται (vid)