Το ηλεκτρικό δίκτυο του Ηνωμένου Βασιλείου απέκλεισε το ενδεχόμενο να πληρώνουν οι πελάτες για να μειώσουν την κατανάλωση τον επόμενο χειμώνα, αφού προβλέπεται βελτίωση του αποθέματος παραγωγής της χώρας.

Η λεγόμενη Υπηρεσία Ευελιξίας της Ζήτησης θα εξακολουθήσει να αποτελεί μέρος της εργαλειοθήκης του δικτύου για τη διασφάλιση σταθερών προμηθειών, αλλά θα τροποποιηθεί και αντ’ αυτού θα χρησιμοποιείται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, δήλωσε την Τρίτη ο Διαχειριστής Συστήματος Ηλεκτρικής Ενέργειας της National Grid Plc.

Το περιθώριο εφοδιασμού της Βρετανίας πρόκειται να διευρυνθεί στο 9,4% λόγω της αύξησης της χωρητικότητας των καλωδίων που συνδέουν την αγορά με τις γειτονικές χώρες. Αυτό συγκρίνεται με το 7,4% πέρυσι, σύμφωνα με το Bloomberg.

Το DFS, ένα από τα πολλά ανταγωνιστικά προγράμματα που χρησιμοποιεί το δίκτυο, ενθαρρύνει τα σπίτια και τις επιχειρήσεις με έξυπνους μετρητές να μετατοπίζουν τη χρήση ενέργειας εκτός των ωρών αιχμής. Τον περασμένο χειμώνα συμμετείχαν και πληρώθηκαν 2,6 εκατομμύρια χρήστες.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε στο αποκορύφωμα της ενεργειακής κρίσης το φθινόπωρο του 2022. Ενώ οι αγορές της Ευρώπης έχουν έκτοτε σταθεροποιηθεί, το δίκτυο αποφάσισε να διατηρήσει το σύστημα για να βοηθήσει στον έλεγχο της ζήτησης στο πλαίσιο ενός μεγαλύτερου μεριδίου των διαλειπουσών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο μείγμα ενέργειας.

Ο διαχειριστής του δικτύου σχεδιάζει να συμβουλευτεί τη βιομηχανία προτού ζητήσει έγκριση για μια τροποποιημένη

Διαβάστε ακόμη 

ΕΚΤ: Ο γρίφος της νέας μείωσης επιτοκίων – Γιατί οι κεντρικοί τραπεζίτες είναι επιφυλακτικοί

Καταρρέουν τα γαλλικά ομόλογα – Σε υψηλό 8 μηνών το spread

Δήμος Αθηναίων: Kλειστά λόγω καύσωνα δημοτικά και νηπιαγωγεία

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ