Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Το Δ.Σ. της Yahoo! Inc.,θα συναντηθεί σήμερα για να αποφασίσει την πιθανή πώληση της κύριας διαδικτυακής επιχείρησης της εταιρίας. Η σειρά των συναντήσεων ξεκινά σήμερα Τετάρτη, σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές.

Το συμβούλιο θα συζητήσει για την πιθανότητα πώλησης του μεριδίου της Alibaba Group Holding Ltd., την εύρεση αγοραστή για το Web business της Yahoo, ή και τα δύο.

Η CEO Marissa Mayer είχε στόχο να ολοκληρώσει την πώληση μέχρι τον Ιανουάριο, ενώ είχε υποσχεθεί πως θα ενημερώσει τους επενδυτές για την στρατηγική που θα ακολουθούσε για το προβληματικό web portal.

Πάνω από τρία χρόνια στην ηγεσία της εταιρίας, η Mayer δεν έχει καταφέρει την ολική επαναφορά. Τα έσοδα της εταιρίας αναμένεται να μειωθούν κατά 8% το 2015, ενώ οι μετοχές της επέδειξαν πτώση της τάξεως του 33% φέτος.

Η υπεραξία της εταιρίας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον κινεζικό γίγαντα ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba.

H Υahoo Japan θα μελετήσει πιθανή επαναγορά των μετοχών της στην εταιρία, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της εταιρίας Masaki Hanyu.

Η Μayer έχει προσθέσει υπηρεσίες για smartphones και tablets, νέα εργαλεία για διαφημιστές και media content σε μία προσπάθεια να προσελκύσει επενδυτές, διαφημιστές και κοινό. Αλλά η Yahoo έχει χάσει μέρος του διαφημιστικού της μεριδίου σε ό,τι αφορά το mobile, όπου η Facebook και η Google έχουν κερδίσει έδαφος.

Επίσης η Mayer έχει χάσει και αρκετά στελέχη τους τελευταίους μήνες, όπως την Jacqueline Reses, η οποία ήταν Chief Development Officer της εταιρίας.