«Αν κάποιος δεν ξέρει το “1010!”, τότε καλό είναι να μην διαβάσει κανείς την συγκεκριμένη ανάρτηση», σημειώνει ο Business Insider, καταγράφοντας τον εθισμό και την τρέλα που έχει πιάσει του χρήστες του διαδικτύου με ένα παιχνίδι για κινητό.

Πρόκειται για ένα παιχνίδι από την τουρκική GramGames, το οποίο θεωρείται τόσο εθιστικό το οποίο, όπως σημειώνεται θα κάνει τις ζωές αυτών που θα το γνωρίσουν… κόλαση, αντίστοιχα με το Candy Crush Saga, το 2048 ή το Dots.

 

 

 

Μία παίκτρια, η Jillian Lyle, ζητά συγγνώμη από όσους τους… μύησε στο παιχνίδι ενώ όπως σημειώνει πλέον, το μόνο νόημα στη ζωή της είναι να κερδίσει τους φίλους της στο 1010!

 

 

Μάλιστα όπως σημειώνει βάζει ξυπνητήρι 15 λεπτά νωρίτερα για να μπορεί να παίζει περισσότερη ώρα το αγαπημένο της παιχνίδι, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που δεν κοιμούνται για να παίξουν το 1010.

«Γεια, με λένε Jim και είμαι εθισμένος στο 1010!», αναφέρει άλλος παίκτης του συγκεκριμένου παιχνιδιού. «Μου είναι δύσκολο να πάω για ύπνο το βράδυ, όταν ξέρω ότι το κινητό μου είναι απλά εκεί», σημειώνει.

Το 1010! δημιουργήθηκε το 2014 από μία μικρή τουρκική εταιρεία προγραμματισμού, την GramGames, η οποία βρισκόταν τότε στο χείλος του γκρεμού, με μόλις 25.000 στην τράπεζα.

Τώρα μετά το hit με το παιχνίδι, η GramGames έχει γίνει διάσημη ανά τον κόσμο, ενώ πρώτη φορά, το παιχνίδι έγινε viral στον ηλεκτρικό του Λονδίνου,

Επί της ουσία τος 1010! μοιάζει με το Tetris, με τον χρήστη να πρέπει να γεμίσει μία σειρά ή μία στήλη με διαφορετικά σχήματα. Κάθε φορά που συμπληρώνεται μία σειρά, αυτή εξαφανίζεται και δίνει τον χρόνο στον παίκτη να δημιουργήσει και άλλες.

1010_3.PNG

Μοιάζει πιο εύκολο από το Tetris γιατί ο παίκτης πάει με τον δικό του ρυθμό, έτσι όταν γίνει κάποιο λάθος ο παίκτης δεν μπορεί να… κατηγορήσει το παιχνίδι γι αυτό.

Μερικοί παίκτες έχουν φτάσει στο σημείο να αναφέρουν κέρδη 150.000 βαθμών, αν και ένα τυπικό παιχνίδι δεν ξεπερνά τους 500 βαθμούς.