Του Μηνά Τσαμόπουλου

Ποδαρικό με το δεξί έκανε το λιμάνι του Ηρακλείου Κρήτης αφού το πρώτο κρουαζιερόπλοιο που «έπιασε» ντόκο είναι το «Queen Mary 2», τo μεγαλύτερο που έχει  καταπλεύσει στην Κρήτη. Το πλοίο κατέπλευσε το πρωϊ.

Εχει μήκος 359 μέτρα, πλάτος 50  και βύθισμα 10,2 μέτρα και έφερε στο Ηράκλειο περίπου 3.500 άτομα, εκ των οποίων 2.500 άτομα είναι επιβάτες.

Το «Queen Mary 2» είχε ως σταθμό στην κρουαζιέρα του το λιμάνι του Πειραιά, ωστόσο οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν στο πλοίο να μπει στο λιμάνι. Η συγκυρία αυτή το οδήγησε στην Κρήτη.

Απέπλευσε στις 10 Ιανουαρίου από το Σαουθάμπτον για ταξίδι 105 ημερών κάνοντας τον γύρο του κόσμου. Πρώτο λιμάνι ήταν η Μπαρτσελόνα και μετά το Ηράκλειο, ενώ ακολουθεί η Αίγυπτος.

«Επικοινώνησαν μαζί μας άνθρωποι της εταιρείας. Μας ενημέρωσαν για το πρόβλημα και μας ρώτησαν αν είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι. Τους εξήγησα πως πάντα είμαστε έτοιμοι», δήλωσε, ικανοποιημένος, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου κ. Γιάννης Μπρας: «Μίλησα με τον καπετάνιο και του έδωσα όλες τις πληροφορίες για το λιμάνι την πόλη μας και το νησί μας. Ο καπετάνιος μας είπε ότι θα προτείνει στην εταιρεία να πιάνει και το λιμάνι του Ηρακλείου το πλοίο».