Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Κέρδη και αύξηση των πωλήσεων μπύρας,  που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, εμφάνισε το α’ τρίμηνο του 2013 η Carlsberg.

Οι συνολικές πωλήσεις μπίρας ανήλθαν στα 661 εκατ. κορόνες από 626 εκατ. κορόνες που ανέμεναν οι αναλυτές. Παράλληλα, αύξηση της τάξης του 3% στα 13,28 δισ. κορόνες σημείωσαν  τα έσοδα.

Το α’ τρίμηνο του 2013 εμφανίσαμε ισχυρά αποτελέσματα ανάλογα των προσδοκιών μας, σχολίασε ο CEO Jorgen Buhl Rasmussen, σε συνέντευξή του στο CNBC.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στην Ασία υπάρχει ισχυρή ανάπτυξη και από εκεί προήλθε περίπου το 20% των εσόδων και κερδών της εταιρείας. Τα πάμε πολύ καλά σε χώρες όπως η Ινδία, η Καμπούλ και το Βιετνάμ δήλωσε ο CEO αναμένοντας αυξημένα έσοδα από την Ασία και σε ετήσια βάση. Ο ίδιος είπε ότι οι συγχωνεύσεις και εξαγορές αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι στην ατζέντα της εταιρείας για την Ασία.

Για τη ρωσική αγορά αναμένει ικανοποιητικούς ρυθμούς ανάπτυξης σε αντίθεση με τις αγορές της δυτικής Ευρώπης όπου δεν βλέπει για τα επόμενα χρόνια σημάδια ανάπτυξης.