Αδιέξοδο διαφαίνεται στις συζητήσεις για την οριστικοποίηση της έκθεσης της Pimco για το ύψος των κεφαλαιακών αναγκών των κυπριακών τραπεζών, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, λίγες ώρες πριν τη λήξη της νέας προθεσμίας για ανακοίνωση των υπολογισμών του οίκου, τα κενά που υπάρχουν είναι αρκετά.

Οι κυπριακές αρχές και οι διεθνείς πιστωτές υποστηρίζουν ότι υπολείπονται επιμέρους στοιχεία για τον τρόπο υπολογισμού των τραπεζικών αποτελεσμάτων την επόμενη τριετία και για το χειρισμό διαφόρων κατηγοριών δανείων σε Κύπρο και Ελλάδα.

Υποστηρίζουν ότι, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, είναι απαραίτητο να υπάρχουν αυτά τα δεδομένα, πριν την οριστικοποίηση των αριθμών. Ως αποτέλεσμα θεωρείται απίθανο να υπάρχει οριστική κατάληξη στο ύψος των κεφαλαιακών αναγκών των τραπεζών με βάση το βασικό και το ακραίο σενάριο.

Σημειώνεται ότι, στο Eurogroup της Δευτέρας, οι υπουργοί Οικονομικών θα λάβουν υπόψη τους ένα προσχέδιο έκθεσης από την Pimco, κατά τη συζήτηση του θέματος της Κύπρου.

Σύμφωνα πάντως με εκτιμήσεις, οι κεφαλαιακές ανάγκες ανέρχονται σε περίπου 10 δισ. ευρώ, με τους εκπροσώπους των πιστωτών να επιμένουν στην όσο το δυνατό πιο συντηρητική αποτίμηση των προβληματικών δανείων.