Ανοικτό αφήνει ο πρόεδρος του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem το ενδεχόμενο να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Πορτογαλία για να επιτύχει τους στόχους του προγράμματός της.
Εάν η Λισαβόνα συμμορφώνεται με τους όρους της διάσωσης και εφόσον χρειάζεται περισσότερο χρόνο, αυτό θα μπορούσε να εξετασθεί, είπε ο Dijsselbloem.
Σημειώνεται ότι την Παρασκευή, ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Pedro Passos Coelho είχε δηλώσει ότι η χώρα του θα επιτύχει το στόχο της για το έλλειμμα του 2013, αλλά ίσως χρειαστεί μία χαλάρωση των όρων του πακέτου διάσωσής της για το 2014.
Υπενθυμίζεται ότι το πορτογαλικό μνημόνιο θέτει στόχο για το έλλειμμα στο 5,5% του ΑΕΠ φέτος, στο 4% το 2014 και στο 2,5% το 2015.
Οι στόχοι αυτοί χαλάρωσαν το Μάρτιο, λαμβάνοντας υπόψη τη χειρότερη των προβλέψεων ευρωπαϊκή ύφεση.
Την Παρασκευή, ο Passos Coelho είπε στο κοινοβούλιο: “Η κυβέρνηση δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να χρειαστεί περισσότερη ευελιξία στους στόχους για το 2014”.
“Υποχρέωσή μας είναι να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να επιτύχουμε το συμφωνημένο στόχο. Όμως, έχουμε ήδη επιτύχει κάποια ευελιξία στο παρελθόν και δεν μπορεί να αποκλεισθεί ότι η περαιτέρω ευελιξία θα είναι σημαντική για το 2014”, τόνισε.
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.