Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Αμετάβλητη διατήρησε τη νομισματική της πολιτική η Τράπεζα της Ιαπωνίας κατά τη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της αποφεύγοντας να λάβει νέα μέτρα ώστε να περιοριστεί η μεταβλητότητα στην αγορά ομολόγων, προφανώς κρίνοντας ότι οι πρόσφατες αναταράξεις στις αγορές δεν αποτελούν σημαντικό ρίσκο για τις προοπτικές ανάκαμψης της χώρας.

Το γιεν ενισχύθηκε έναντι του δολαρίου, οι ιαπωνικές μετοχές κατέγραψαν απώλειες και τα 10ετή ιαπωνικά ομόλογα κατέγραφαν απώλειες, αντικατοπτρίζοντας τη δυσαρέσκεια των επενδυτών για το γεγονός ότι η Κεντρική Τράπεζα δεν λαμβάνει νέα μέτρα.

Η άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων έχουν ήδη ωθήσει ανοδικά τα επιτόκια στα στεγαστικά δάνεια, αυξάνοντας τις ανησυχίες ότι περαιτέρω αύξηση των αποδόσεων θα οδηγούσε σε αύξηση του κόστους δανεισμού και θα χανόταν η δυναμική ανάκαμψης που έχει ξεκινήσει με την πολιτική του πρωθυπουργού Άμπε.

“Η ιαπωνική οικονομία ανακάμπτει”, αναφέρει στην ανακοίνωση της η Κεντρική Τράπεζα δίνοντας έναν πιο αισιόδοξο τόνο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Επίσης αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τις προοπτικές των ιαπωνικών εξαγωγών.