Ελεύθερος ξανά θέλει να είναι στα 82 του χρόνια ο μεγιστάνας των media, Rupert Murdoch, ο οποίος χθες κατέθεσε αίτηση διαζυγίου από την επί 14 χρόνια  σύζυγό του, Wendi.

Ο Murdoch παντρεύτηκε την 44χρονη Wendi Deng το 1999, αφότου πλήρωσε 1,7 δισ. δολάρια για να πάρει διαζύγιο από την πρώην σύζυγό του, Anna. Ήταν το “τρίτο στεφάνι” γι’ αυτόν και ο δεύτερος για τη Wendi. Καρπός του έγγαμου βίου τους οι δυο τους κόρες. Όπως, πάντως, δήλωσε ο εκπρόσωπός του ο γάμος του ουσιαστικά έχει λήξει εδώ και πάνω από έξι μήνες.

Η αίτηση διαζυγίου έρχεται λίγες ημέρες πριν τη διάσπαση της News Corp. σε δύο εταιρείες: η μια θα αφορά το κομμάτι της ψυχαγωγίας και η άλλη τις εκδοτικές επιχειρήσεις. Σύμφωνα με το Forbes, ο Murdoch που θα προεδρεύει των δύο εισηγμένων, έχει περιουσία που ανέρχεται στα 9,4 δισ. δολάρια.

Πρόκειται σίγουρα για περίοδο μεγάλων αλλαγών στη ζωή του μεγιστάνα, ωστόσο, όπως φαίνεται δεν έχει να ανησυχεί για τίποτα, καθώς, όπως έγινε γνωστό, το διαζύγιο δεν επηρεάζει τη News Corp., δεδομένου ότι η Deng δεν έχει μετοχές ή δικαιώματα της εταιρείας. Εξάλλου, οι δύο – λίαν συντόμως πρώην – σύζυγοι είχαν υπογράψει προγαμιαίο συμφωνητικό. Κάτι λογικό μετά από δύο συζύγους τις οποίες πλήρωσε ακριβά, προκειμένου να γίνουν “πρώην”.

Οι κόρες τους, Grace και Chloe, συμμετέχουν στο οικογενειακό καταπίστευμα που κατέχει το μερίδιο του Murdoch στη News Corp, δεν έχουν όμως δικαίωμα ψήφου.

Λεπτομέρειες του προγαμιαίου συμβολαίου δεν έχουν γίνει γνωστές, ενώ άγνωστο παραμένει και το αν ο Murdoch θα αναγκαστεί να μετακομίσει από το διαμέρισμα που ζούσε με τη Wendi στο  Upper East Side, στη Νέα Υόρκη.
Ο Murdoch έχει άλλα τέσσερα ενήλικα παιδιά, την Prudence από τον πρώτο του γάμο και τους  Lachlan, James  και Elisabeth από τον δεύτερο. Αυτά τα παιδιά έχουν δικαίωμα ψήφου, σε αντίθεση με τα δύο τελευταία του.
Η Wendi Deng, κόρη διευθυντή εργοστασίου στο Guangzhou, της Κίνας, πήγε  στις ΗΠΑ το 1988, αφού εργάστηκε ως διερμηνέας για ένα ζευγάρι από το Λος Άντζελες που εργαζόταν στην Κίνα.  Το ζευγάρι αρχικά πήρε κοντά του τη Wendi, ωστόσο αργότερα ο άνδρας χώρισε τη γυναίκα του για να παντρευτεί τη Deng.

Αφού χώρισε, το 1996 έπιασε δουλειά στη Star TV της News Corp’s, αφού πρώτα αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Yale. Μετά από δύο χρόνια γνώρισε και τον Murdoch κατά τη διάρκεια ενός επαγγελματικού ταξιδιού στην Κίνα.
Παντρεύτηκαν αμέσως μετά το διαζύγιο του Murdoch από τη δεύτερη σύζυγό του Anna. Όπως είπε στην πρώτη του συνέντευξη μετά τον γάμο σε ένα αυστραλιανό περιοδικό η δουλειά της νέας του συζύγου θα ήταν να αποτελεί “ένα από τα διακοσμητικά του σπιτιού” και ότι δεν ήταν και καμιά “ιδιοφυΐα που θα αναλάβει τη News”. “Είναι έξυπνη, αλλά δεν είναι για τέτοια”, είχε πει.

 Λίγο αργότερα φαίνεται πάντως ότι άλλαξε γνώμη αφού την συμπεριέλαβε στις επιχειρήσεις του. Μάλιστα, η Deng φάνηκε ιδιαίτερα οξυδερκής δίνοντας ορθές συμβουλές στρατηγικής, για εταιρεία διαδικτύου στην Κίνα κάτι που της απέφερε αμοιβή 92.000 δολάρια το 2010.  ωστόσο, ποτέ δεν ανέλαβε μεγάλο ρόλο στις επιχειρήσεις του άνδρα της, εν αντιθέσει με την προκάτοχό της Anna που είχε θέση στο ΔΣ της News Corp μέχρι 1998.

Οι ακριβείς λόγοι του διαζυγίου δεν έχουν γίνει γνωστοί. Κάτι που προκαλεί εντύπωση αν σκεφτεί κανείς ότι πρόκειται για θέμα από αυτά που λατρεύουν τα ταμπλόιντς. Ίσως όμως να έχει παίξει ρόλο ακριβώς το ότι δύο εκ των μεγαλύτερων ταμπλόιντς των ΗΠΑ, η New York Post και η Sun ανήκουν στον ίδιο τον Murdoch. Οι δυο εφημερίδες ανέβασαν την είδηση στους διαδικτυακούς τους τόπους μόλις 4 ώρες αφού “έσκασε” το νέο.