Εθνικά και ευρωπαϊκά κονδύλια εκατομμυρίων που προορίζονταν για την ανακούφιση των ανέργων έχασαν τον… δρόμο τους χάρη σε παράγοντες της πολιτικής και επιχειρηματικής ζωής της Ιταλίας και κατέληξαν στις τσέπες συνοδών πολυτελείας, πανάκριβα εστιατόρια και ταξίδια.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του ιταλικού Τύπου, σήμερα το πρωί συνελήφθησαν από τις αρχές της Σικελίας δεκαεπτά άτομα, κατηγορούμενα για υπεξαίρεση και απάτη. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, πρόκειται για περιφερειακούς συμβούλους, διευθυντικά στελέχη της περιφέρειας, καθώς και για γνωστό επιχειρηματία, ιδιοκτήτη διαφημιστικής εταιρίας.
Οι εισαγγελείς της Σικελίας κατηγορούν τους συλληφθέντες ότι χρησιμοποίησαν εθνικά και ευρωπαϊκά κονδύλια ύψους δεκαπέντε εκατομμυρίων ευρώ, που προορίζονταν για την επαγγελματική κατάρτιση άνεργων νέων, για προσωπικό τους όφελος και αποφάσισαν την κατάσχεση της κινητής και ακίνητης περιουσίας τους.
“Μεγάλο μέρος των χρημάτων κατέληξε σε ταξίδια, ακριβά γεύματα και δείπνα και σε συνοδούς πολυτελείας”, αναφέρει, χαρακτηριστικά, η εφημερίδα Corriere della Sera.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην εξωφρενική αυτή υπόθεση εμπλέκονται και άλλα σαράντα άτομα, για τους οποίους είναι σε εξέλιξη έρευνα.
Κύριο ρόλο στην συγκεκριμένη απάτη φέρεται να είχε και ο ιδιοκτήτης γνωστής διαφημιστικής εταιρίας του νησιού, ο Φαουστίνο Τζακέττο, γνωστός ως “ο βασιλιάς της διαφήμισης”, ο οποίος συμπεριλαμβάνεται στην λίστα των συλληφθέντων.
Το πρόβλημα της ανεργίας στη Σικελία, ειδικά μεταξύ των νέων, αποτελεί χρόνια πληγή, με αποτέλεσμα χιλιάδες Σικελοί να αναγκάζονται να καταφύγουν προς αναζήτηση δουλειάς σε άλλες πόλεις της Ιταλίας, ή ακόμη και εκτός των συνόρων.
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.