Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Η Σύνοδος Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών της Πέμπτης και της Παρασκευής δεν θα συζητήσει την απαίτηση των Ιρλανδών για την αναδρομική ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών τους μέσω του ευρωπαϊκού μηχανισμού διάσωσης ESM, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της γερμανικής κυβέρνησης στο πρακτορείο MNI.

“Δεν υπάρχει ανάγκη  να ληφθούν αποφάσεις σε σχέση με την Ιρλανδία. Κατά την άποψή μου, αυτό το ζήτημα δεν είναι στην ατζέντα της σημερινής συνάντησης των υπουργών Οικονομικών ή σε εκείνη της Συνόδου”, είπε.

Και πρόσθεσε πως ούτε το αίτημα των Κυπρίων για χαλάρωση του προγράμματος διάσωσης πρόκειται να συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής.

“Η επιθεώρηση του κυπριακού προγράμματος θα γίνει από το Eurogroup. Δεν βλέπω ότι η Σύνοδος Κορυφής θα ασχοληθεί με τις λεπτομέρειες οποιουδήποτε προγράμματος διάσωσης”.