Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Έκτακτη συνεδρίαση συγκάλεσε η ηγεσία του αιγυπτιακού στρατού, ενώ η Κεντρική Τράπεζα της χώρας κάλεσε τις τράπεζες να κατεβάσουν ρολά στα καταστήματά τους.

H ηγεσία του αιγυπτιακού στρατού συνεδριάζει για τη διαχείριση της κρίσης λίγες ώρες πριν από τη λήξη του τελεσιγράφου προς τον πρόεδρο Μόρσι και τους πολιτικούς της χώρας για την εξεύρεση λύσης εξόδου από την πολιτική κρίση.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν οι διοικητές των ενόπλων δυνάμεων της Αιγύπτου.

Νωρίτερα, η Κεντρική Τράπεζα της Αιγύπτου κάλεσε όλες τις τράπεζες της χώρας να κλείσουν νωρίς όλα τα υποκαταστήματά τους, πριν από την εκπνοή του τελεσιγράφου του στρατού προς τον πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι, ενώ αποφάσισε την επίσπευση της διεξαγωγής προγραμματισμένης δημοπρασίας ξένου συναλλάγματος, σύμφωνα με τραπεζική πηγή.

Οι τράπεζες θα κλείσουν τα υποκαταστήματά τους στις 14.00 αντί των 17.00, ενώ η δημοπρασία θα διεξαχθεί στις 10.30 αντί, των 11.00, και το αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί στις 11.30 αντί των 12.00.
Ο Εσαμ ελ-Ερίαν, δεύτερος στην ιεραρχία του Κόμματος Ελευθερίας και Δικαιοσύνης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας δήλωσε ότι όποιος ποντάρει στο ότι ο λαός θα παραμείνει απαθής μπροστά στην ανταρσία του στρατού, θα χάσει το στοίχημα.

Ηγετικό στέλεχος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας προειδοποίησε σήμερα ότι ο αιγυπτιακός λαός δεν θα παραμείνει απαθής απέναντι στην «ανταρσία του στρατού» και πρόσθεσε ότι η ελευθερία έχει μεγαλύτερη αξία από τη ζωή.

Παραίτηση Μόρσι εντός της ημέρας “βλέπει” ο αιγυπτιακός Τύπος

Η σημερινή ημέρα θα σημαδευτεί από την εθελουσία ή μη έξοδο του Μοχάμεντ Μόρσι, εκτιμούν στο μεταξύ τα μέσα ενημέρωσης της Αιγύπτου, παρά την άρνηση του Αιγύπτιου προέδρου να εγκαταλείψει την εξουσία. Στο μεταξύ σε λιγότερο από δύο ώρες εκπνέει και το τελεσίγραφο που έχει θέσει η αιγυπτιακή στρατιωτική ηγεσία.
“Σήμερα: αποπομπή ή παραίτηση”, είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της Al-Ahram.
“Το Τέλος”, είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της Al-Watan, την οποία μιμούνται οι περισσότερες ανεξάρτητες ή κυβερνητικές εφημερίδες.
“Η Αίγυπτος επανακάμπτει σε λίγες ώρες”, γράφει η ανεξάρτητη Al-Masry al-Youm, ενώ η Al-Shorouk κάνει λόγο για “τη διάλυση του Κράτους των Αδελφών Μουσουλμάνων”.