Διατηρεί τις εκτιμήσεις της στο 5,3% για τον πληθωρισμό στο τέλος του 2013 η Τουρκική Κεντρική Τράπεζα, ενώ για τα τέλη του 2014 προβλέπει ότι ο πληθωρισμός  θα διαμορφωθεί στο 4,9%, σύμφωνα με τον διοικητή της κεντρικής τράπεζας, Erdem Basci.

Στην πρώτη έκθεση για τον πληθωρισμό φέτος, η κεντρική τράπεζα υπογράμμισε τη δέσμευσή της στην ευέλικτη νομισματική πολιτική. Ο Basci δήλωσε πως ο δείκτης τιμών καταναλωτή μπορεί να σημειώσει παροδική άνοδο το Μάιο και τον Ιούνιο, αλλά θα επιστρέψει στην πτωτική πορεία μετά και θα σταθεροποιηθεί στο περίπου 5% μεσοπρόθεσμα.

Τα επίσημα στοιχεία εμφανίζουν ότι ο τουρκικός πληθωρισμός το Δεκέμβριο διαμορφώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από το Σεπτέμβριο του 2011. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή ήταν υψηλότερα 6,16% σε ετήσια βάση και 0,38% σε μηνιαία βάση το Δεκέμβριο.

Την προηγούμενη εβδομάδα η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας μείωσε τα διατραπεζικά επιτόκια δανεισμού και χορήγησης κατά 0,25% το κάθε ένα, σε μια κίνηση που στόχο είχε να περιορίσει την ισχύ της λίρας και να συγκρατήσει τις υπερβολικές ροές κεφαλαίων.